Peste 4.000 de crescători de bovine au depus cereri la APIA pentru subvenții

Marți, 10 august, perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, s-a încheiat.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că, în județul Botoșani, au fost depuse 4.672 cereri pentru un număr total de 60.622 capete animale și o cantitate de lapte de 4.124,82 tone.

Cuantumul pe cap de animal se va calcula prin raportarea plafonului (182.708.014,97 lei) la efectivul total de bovine eligibile, iar cuantumul pe tona de lapte, prin raportarea plafonului (42.829.698,82 lei) la cantitatea totală de lapte eligibilă. „Valoarea ajutorului de stat se calculează pentru fiecare beneficiar în funcție de numărul de capete de bovine eligibile la care se poate adăuga și valoarea calculată în funcție de cantităţile de lapte, în tone, produse și valorificate, eligibile până la concurența plafonului de 225.000 euro la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență”, au transmis reprezentanții APIA.

Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2021.”Nu se acordă plăți ulterior datei de 31 decembrie 2021 dacă se constată că acestea nu au putut fi efectuate din cauze imputabile beneficiarului, respectiv nedeclararea unui cont valid la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură”, au mai transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!