Postul de director al Penitenciarului Botoșani a fost scos la concurs de Ministerul Justiției

Postul de director al Penitenciarului Botoșani a fost scos la concurs de Ministerul Justiției. Funcția a rămas vacantă la începutul acestui an, după ce comisarul șef Cristian Ieremie, fostul director al unității de detenție, a decis să se pensioneze. Tot de atunci, funcția de conducere a fost preluată prin împuternicire de comisarul șef de poliție penitenciară Dumitru-Daniel Pînzariu.

În vârstă de 37 de ani, absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru cel Bun” – Facultatea de drept, Dumitru-Daniel Pînzariu a lucrat, începând din 2007, numai în cadrul Penitenciarului Botoșani, iar din 2017 a preluat funcția de director adjunct pentru siguranța deținerii și regim penitenciar.

În total, Ministerul Justiției a scos la concurs 32 de posturi de director penitenciar, penitenciar-spital, centru de detenție și centru educativ. Sunt scoase la concurs șapte posturi vacante în Centrul regional Cluj (de director la penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Gherla, Miercurea Ciuc, Oradea și Satu Mare), alte opt posturi vacante în Centrul regional Iași (de director la penitenciarele Bacău, Botoșani, Brăila, Focșani, Galați, Iași și Vaslui și Centrul Educativ Târgu Ocna), încă cinci posturi vacante în Centrul regional București II (de director la penitenciarele-spital Bucureşti-Rahova, Constanţa-Poarta Albă, Dej, Mioveni și Târgu Ocna) precum și 12 posturi vacante de director în Centrul regional București I (la penitenciarele Bucureşti-Jilava, Bucureşti-Rahova, Constanţa-Poarta Albă, Craiova, Craiova-Pelendava, Găești, Giurgiu, Mărgineni, Ploiești, Ploiești-Târgşorul Nou (femei) și Slobozia și Centrul de detenție Craiova).

 

Deja ai votat!