spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTProblema bătrânilor singuri, în atenția asistenților sociali

Problema bătrânilor singuri, în atenția asistenților sociali

Peste 20 de asistenți sociali, membri ai Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din Romania, filiala Botoșani, s-au întâlnit miercuri pentru a dezbate una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul social din județ în această perioadă.

Astfel, reprezentanții CNASR Botoșani au organizat un Atelier de dezbatere, care a abordat o analiză a problemelor cu care se confruntă persoanele vârstnice dependente sau singure, aflate în căutarea unor servicii adecvate nevoilor lor, precum şi modul în care furnizorii de servicii din județul nostru (publici și privați) pot răspunde eficient acestor nevoi.

„Aceste activități organizate de către Comitetul Sucursalei Botoșani, vin atât în sprijinul cunoașterii respectiv stabilirii unor relații profesionale între membrii rețelei de asistenți sociali din județul nostru cât și în sprijinul profesionalizării permanente a specialiștilor – cu scopul de a acorda servicii sociale de calitate și sustenabile persoanelor vulnerabile”, a precizat Daniel Hliban, președinte al CNASR Botoșani.

Evenimentul a avut loc la sediul Asociației „Împreună pentru bunici” Botoșani – Centru rezidențial Casa ”Sfântul Petru”, situat în strada Bucovina, nr. 71, municipiul Botoșani.

În cadrul evenimentului, asistenții sociali au prezentat diferite probleme cu care se confruntă în activitate, s-au căutat soluții și a fost făcută și o vizită a centrului rezidențial, unde 18 persoane vârstnice beneficiază de suport și consiliere din partea specialiștilor.

“Scopul nostru este de a veni în sprijinul atât al vârstnicilor, cât și familiilor acestora, prin eliminarea stereotipului legat de conceptul de azil de bătrâni sau abandon. ”, a precizat Raluca Sorlescu, asistent social în cadrul centrului și vicepreședinte al CNASR Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...