Şeful ISU mai stă două luni în detaşarea pe litoral

Detașat temporar pe litoral, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, colonelul Cristian Mihail Amarandei, va reveni pe post cel mai probabil de la începutul lunii octombrie. Până atunci, el va rămâne la comanda ISU „Dobrogea” din Constanța. „Am răspuns solicitării IGSU motivat de faptul că trebuia asigurată comanda ISU Dobrogea, că trebuiau luate măsuri pe fondul pandemiei de Covid-19 și urma sezonul estival, fiind nevoie de luarea unor măsuri organizatorice. Mandatul va înceta cel mai probabil în luna octombrie”, a spus colonelul Cristian Mihail Amarandei.

Funcția de inspector șef al ISU Dobrogea a rămas vacantă în noiembrie 2020, după ce fostul șef al structurii, colonelul Daniel Gheorghe Popa, a decedat după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. În luna iunie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat concurs pentru ocuparea postului, însă singurul candidat ajuns la interviu a obținut nota 2,80 și a fost respins.

În vârstă de 49 de ani, colonelul Cristian Mihail Amarandei este ofițer de carieră. Absolvent al Academiei de Poliție – Facultatea de pompieri promoția 1995, el a activat până anul acesta numai în cadrul ISU Botoșani. În martie 2016, el a preluat conducerea ISU Botoșani, mai întâi în postura de împuternicit, iar mai apoi ca inspector șef deplin, în urma unui concurs susținut la București. După detașarea sa la Constanța, funcția de inspector șef la ISU Botoșani a fost preluată, prin împuternicire, de colonelul Dan Decebal Muraru.

Deja ai votat!