Audienţe blocate de pandemie

Botoşănenii sunt ţinuţi la distanţă de autorităţi când vine vorba de audienţe. Deşi avem un singur caz de Covid raportat în Botoşani de aproape o săptămână, iar cifrele sunt în continuă scădere de două luni, unele instituţii sunt în continuare „baricadate” în ceea ce priveşte programul de audienţe. Asta cel puţin pe paginile oficiale de prezentare, unde botoşănenii sunt avertizaţi să nu vină în audienţe, că nu au voie.

Aşa cum se poate vedea şi pe pagina oficială a Consiliului Judeţean, unde, cu litere de o şchioapă, botoşănenii sunt informaţi că „Pe toată perioada instituirii stării de alertă, Consiliul Județean (CJ) Botoșani își va organiza activitatea de relații cu publicul, inclusiv audiențele, doar prin e-mail și telefon”. Cu toate acestea, au fost, însă, şi persoane care, fie nu au ştiut de aceste interdicţii, fie le-au ignorat şi s-au prezentat, totuşi, la CJ. Aproape 100 astfel de audienţe au fost acordate, potrivit reprezentanţilor CJ, în prima jumătate a anului. „Chiar dacă suntem încă în starea de alertă impusă de pandemia de coronavirus, în măsura disponibilității programului și respectând normele de protecție sanitară, toți botoșănenii care au vrut să vină în audiență au fost primiți, chiar dacă, în mod normal, programul este limitat la trei ore, între 9:00 și 12:00, în fiecare zi de vineri. Așa cum am afirmat mereu, punem oamenii pe primul loc și dacă am limita interacțiunea cu ei, nu am ști care sunt problemele cu care se confruntă și nu am avea o dimensiune corectă a actului administrativ pe care trebuie să-l exercităm. Președintele Consiliului Județean, ca de altfel orice politician, trebuie să fie în slujba cetățeanului, iar pentru mine acest lucru nu a fost și nu este  doar un slogan”, a spus Doina Federovici, preşedintele CJ Botoşani.

Situaţie similară la CAS

Aceeaşi situaţie, pe pagina de internet, este înregistrată şi la Casa de Asigurări de Sănătate, unde botoşănenii care caută programul de audienţe sunt întâmpinaţi mai întâi cu mesajul „Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani a decis suspendarea audiențelor și a relațiilor directe cu publicul pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus”.

Cu toate acestea, mai jos se arată că miercurea de la 12-13 preşedintele CAS primeşte audienţe.

Deja ai votat!