marți, august 9, 2022
AcasăLocalÎncasări de peste două milioane de lei în Parcul Cornişa

Încasări de peste două milioane de lei în Parcul Cornişa

Încasările în Parcul de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa sunt în creştere. Datele centralizate prezentate de Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) arată că, în perioada 1 ianuarie – 9 august, s-au încasat 2.604,929 de lei, din care 2.017.221 de lei de la obiectivele din zona de agrement şi 587.708 de lei la zona de food court.

„Provocarea anului 2021 pentru toţi operatorii economici este lipsa de predictibilitate. Chiar şi în această situaţie, cu multe restricţii, funcţionând doar cu 70% din capacitatea totală a piscinelor, cu activitatea de SPA&Wellness închisă, ne dorim să depăşim suma încasată anul trecut, care a fost de 2.775.322 de lei”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Potrivit oficialului, activitatea din zona de agrement este adaptată permanent la solicitările clienţilor. Din luna aprilie, patinoarul este deschis pentru patinaj pe role şi badminton. De luna trecută, activităţile practicate pe apă includ şi noi produse – stand up paddle (sport în care este nevoie de o placă, o vâslă și echilibru – n.r.), caiac dublu, caiac simplu, canoe.

Programul la râul de rafting va fi modificat

Din luna iulie, râul de rafting este operabil pentru clienţi în fiecare vineri şi sâmbătă, începând cu ora 17:00. „Ne adaptăm cerinţelor clienţilor şi, de săptămâna viitoare o să facem turele de rafting sâmbăta şi duminică, de la 17:00 la 19:00„, a anunţat Eugen Ţurcanu.

Conducerea DSPSA a reuşit să formeze cinci ghizi de rafting, acreditaţi de Federaţia Internaţională de Rafting. „Deocamdată, limita vârstei minime a clienţilor este de 14 ani, până când ghizii noştri acumulează un minim de 50 de ture fiecare. Primul ghid care trece de 50 de ture poate lua copii de până la 10 ani pe traseul de rafting”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Râul de rafting, singurul râu artificial de rafting din România, reprezintă un punct de atracţie pentru iubitorii sporturilor nautice. Râul are o lungime de 280 de metri, cinci metri diferenţă de nivel şi dificultate modulabilă. Se termină cu o „capcană” ce-i poate răsturna pe utilizatori în lacul ce alimentează pompele care aruncă cei 4,8 sa 12 metri cubi de apă/secundă printre obstacolele ce fac cursul apei învolburat. Pentru ca utilizatorii să poată ajunge din nou la punctul de început al canalului, există un debarcader situat pe malul lacului. Acesta constituie şi punctul de îmbarcare/ debarcare a utilizatorilor, amatori de plimbări cu barca sau hidrobicicleta pe lacul artificial de agrement.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
22.2 ° C
22.6 °
20.5 °
88 %
2.9kmh
75 %
mar
24 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
29 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...