Modificare în programul Festivalului Național de Muzică Folk

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret, care va debuta sâmbătă, 14 august, la Ipotești, vine cu o schimbare de program. Astfel, potrivit organizatorilor, recitalul de muzică folk, care va începe la ora 20.00, va fi susținut de artiștii Ovidiu Mihăilescu și Liviu Ciulei și nu de Victor Socaciu, așa cum era stabilit inițial.

„Din motive independente de noi și cu scuzele de rigoare, intervenim cu această modificare a programului de sâmbătă: recitalul va fi susținut de Liviu Ciulei și Ovidiu Mihăilescu”, au transmis organizatorii.

În cadrul Festivalului, începând cu ora 18:00 se va desfășura concursul de muzică folk, secțiunea Individual.

Botoșănenii care doresc să fie prezenți la eveniment vor dispune de mijloace de transport gratuit, pe ruta Botoșani-Ipotești-Botoșani, din partea organizatorilor festivalului. Astfel, plecarea se va face sâmbătă, la orele 14:30 și 16:00, de la sediul BIG din Piața Mare, iar la ora 23:00 va avea loc întoarcerea de la Ipotești.

„Având drept scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării operei eminesciene, inclusiv prin acțiuni bazate pe interdisciplinaritate, Festivalul promovează creația lirică eminesciană  prin folosirea  versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol. În subsidiar, Festivalul urmărește  promovarea tinerilor/elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk; atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical; promovarea  imaginii Memorialului Ipoteşti”, a declarat Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipotești.

Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret, intitulat „Seri melancolice eminesciene”, este organizat de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret, Botoşani.

Deja ai votat!