Scăpat din arest de judecătorii botoșăneni, un tânăr de 18 ani a făcut prăpăd în Iași

Un tânăr din județul Iași, arestat la Botoșani la începutul acestui an după mai multe furturi, a făcut prăpăd în județul vecin. Suspectul, Ștefan Petronel Boancă, de 18 ani, din comuna Balș (județul Iași), a stat în arest preventiv la Botoșani până în iunie a.c., când magistrații Judecătoriei Botoșani au dispus plasarea lui în arest la domiciliu.

Ulterior, pe 9 august a.c., instanța a decis reîncarcerarea întrucât a încălcat măsura arestului la domiciliu, dar între timp tânărul a comis alte fapte și a fost dat în urmărire generală de polițiști.

Individul a fost arestat la Botoșani în urmă cu aproape o jumătate de an, după ce în noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., ajutat de fratele său Mihai Boancă, de 23 de ani, și de un alt complice, Teodor Cătălin Buliga, în vârstă de 17 ani, toți originari din comuna Balș, ar fi acționat în orașul Flămânzi.

Tinerii au sustras un autoturism din curtea unei locuințe și un lănțișor cu pandativ, din metal prețios, dintr-un alt autoturism care era staționat într-o altă curte.

Percheziţii organizate de poliţişti

Câteva zile mai târziu, Opelul furat a fost găsit abandonată pe o stradă din comuna Strunga, din județul Iași, iar polițiștii le-au luat urma suspecților. Operațiunea de capturare a acestora a avut loc pe 13 februarie a.c. când, ajutați de mai multe structuri, polițiștii din Flămânzi au descins la domiciliile suspecților și, în urma perchezițiilor, au găsit lănțișorul cu pandativ furat, precum și suma de 4.200 de lei.

Totodată, unul dintre tineri a predat organelor judicare o cheie aparținând unui autoturism marca Land Rover, care figura ca fiind furat din județul Galați, acesta fiind identificat în aceeași zi de către polițiști, staționat pe o stradă din orașul Târgu Frumos.

Accident cu o maşină furată 

Interesant este că după ce s-a văzut în arest la domiciliu, Ștefan Petronel Boancă a încălcat măsurile dispuse de judecători și a revenit la vechile metehne. La sfârșitul săptămânii trecute, el a furat un Volkswagen Passat, a pus numerele de înmatriculare de la o altă mașină, și a plecat la plimbare prin Iași. Doar că, în apropiere de autogara Păcurari, el nu a dat prioritate altui autoturism și s-a izbit în el.

Tânărul și un prieten de-al său, aflat în VW, au fugit imediat, complicele fiind prins în scurt timp. În schimb, Ștefan Petronel Boancă, dat în urmărire generală de polițiști, a fost capturat abia în cursul nopții de 10 spre 11 august a.c., undeva în comuna Deleni (județul Iași) și a fost dus la audieri. Acum, soarta lui va fi decisă tot de judecători. Mai ales că dosarul privind furturile comise la Flămânzi este pe rolul Judecătoriei Botoșani, tânărul și complicii lui fiind citați în instanță, la primul termen al procesului, pe 17 august a.c., adică săptămâna viitoare.

 

Deja ai votat!