vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTŞedinţă pentru gropile lăsate de echipele Nova Apaserv

Şedinţă pentru gropile lăsate de echipele Nova Apaserv

Viceprimarul Liviu Toma, care în aceste zile a preluat şi atribuţiile primarului Cosmin Andrei, s-a întâlnit astăzi cu Liviu Ştefan, director general al Nova Apaserv, Romeo Obuf, director operaţional în cadrul aceleiaşi societăţi, oficiali din Primăria Botoşani, Poliţia Locală şi Poliţia Rutieră. Edilul a convocat şedinţa deoarece este foarte nemulţumit, asemenea multor botoşăneni, de ritmul lucrărilor de refacere a carosabilului după remedierea avariilor apărute în reţeaua de apă şi canalizare.

Dincolo de adrese şi amenzi, Liviu Toma a ajuns la concluzia că lucrurile pot fi rezolvate mult mai repede dacă oficialii se întâlnesc şi stabilesc împreună măsuri care să ducă la rezolvarea problemelor.

Edilul a spus că trebuie refăcute de urgenţă cele peste 60 de zone care au rămas ca după bombardament, pentru că se apropie sezonul rece şi nu-şi doreşte ca botoşănenii să protesteze la primărie din cauza stării drumurilor. “Până la aplicarea noului regulament, îmi doresc în mod special să fie făcute toate lucrările. Cu noul regulament, e clar pentru toată lumea pentru că, după două amenzi consecutive, dacă acele zone nu vor fi refăcute, vom efectua noi lucrările, în baza contractului pe care îl avem cu Conrec-ul, urmând ca după aceea să le decontăm”, a spus Liviu Toma.

„Am avut un grafic de plăţi, eu ştiu că ne-am ţinut de el”

Liviu Ştefan a explicat că s-a ajuns în această situaţie din cauză că, din luna octombrie a anului trecut, echipele Conrec nu au mai lucrat pentru Nova Apaserv. „Începând cu luna iulie am reluat contractul. La un moment dat, am vorbit şi de zece lucrări pe zi. Am avut un grafic de plăţi, eu ştiu că ne-am ţinut de el. E adevărat că, probabil, având peste o sută de lucrări în spate, de când am reluat contractul, nu au putut fi făcute în câteva zile”, a spus oficialul.

Liviu Toma i-a reamintit directorului general al Nova Apaserv că, începând cu 1 noiembrie 2020 au fost eliberate 151 de avize de spargere străzi şi trotuare şi doar 66 de zone au fost refăcute. El a întrebat dacă ritmul lucrărilor de refacere este influenţat de contractele pe care le mai are  firma Conrec sau de modul în care Nova Apaserv face plăţile.

Constantin Dincu, reprezentantul Conrec, a dat asigurări că până la finele acestei luni vor fi asfaltate toate zonele care se regăsesc în evidenţele primăriei şi în comenzile date de către conducerea Nova Apaserv.

Eugen Ţurcanu cere atenţie la spaţiile verzi

Prezent la şedinţă, Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, a cerut să se intervină cu grijă pe spaţiul public. „Dincolo de reparat pavele sau o bucată de asfalt, unde lucrează dumnealor (Nova Apaserv – n.r.) parcă trec elefanţii din China scăpaţi din ţarc şi rup totul în cale. Eu care mă ocup de întreţinerea spaţiilor verzi, a mobilierului stradal, a indicatoarelor, văd că atunci când ei vin, rup indicatorul, smulg băncile, distrug coşurile. Eu înţeleg că e avarie, dar nu a luat foc, nu e gaz sau ţâşneşte apa ca la gheizer”, a spus Eugen Ţurcanu.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
9.4 ° C
10.5 °
8.9 °
47 %
4.2kmh
25 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...