Transport ilegal cu țigări de contrabandă capturat de polițiștii de frontieră. A fost confiscată și mașina (video)

Un transport ilegal cu peste 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă a fost capturat de polițiștii de frontieră botoșăneni, în urma unui control în trafic. S-a întâmplat miercuri, pe 11 august a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră (SPF) Dorohoi și SPF Darabani au oprit pentru control, în localitatea Loturi Enescu, un microbuz condus de botoșăneanul H.M., în vârstă de 43 de ani.

În interiorul mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au observat mai multe colete voluminoase, învelite în folie de polietilenă, suspecte a conține țigarete de contrabandă. Mașina și bărbatul aflat la volan au ajuns la SPF Dorohoi, unde a fost efectuat un control amănunțit. „În colete au fost descoperite 238.200 de țigarete (n.r. – 11.910 de pachete) de proveniență extracomunitară, cu o valoare de 118.265 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, polițiștii de frontieră au reținut și mijlocul de transport, în valoare de peste 29.500 de lei”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Bărbatul a declarat că țigaretele ar fi fost achiziționate de la o persoană necunoscută de pe raza județului Botoșani, cu scopul de a le transporta către un cetățean din municipiul Botoșani.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Deja ai votat!