Val de controale în trafic. Ofensivă declanșată împotriva șoferilor neglijenți

Acțiunile demarate de polițiștii rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere nu mai contenesc. După valul de controale organizate în trafic, în perioada 29 iulie – 10 august a.c., polițiștii rutieri botoșăneni au continuat misiunile, în sistem integrat, inclusiv în cursul zilei de miercuri, 11 august. De data aceasta, în sprijinul celor de la Rutieră au participat cei din structurile de Ordine Publică și Transporturi. Astfel, aproximativ 90 de forțe de ordine au acționat pe drumurile din județ, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 32.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere și au fost constatate trei infracțiuni în flagrant delict.

Acțiunea s-a derulat în mai multe intervale orare, atât dimineața, la prânz cât și seara. La fel, zonele în care s-a acționat au fost diferite, polițiștii încercând să acopere cât mai multe drumuri. Un astfel de control s-a derulat miercuri seara și în apropierea magazinului Dedeman, pe drumul european E 58, unde polițiștii au oprit în trafic zeci de mașini, au verificat documentele șoferilor, unele mașini au fost controlate, iar unii conducători auto au fost testați cu aparatele alcooltest.

În timpul misiunii, de exemplu, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate, întrucât acesta rula cu viteză peste limita legală. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. La scurt timp, și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control pe DN 29 A, în orașul Darabani, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

„Toate aceste acțiuni organizate în ultima perioadă au avut loc la nivel național, fiind coordonate de Direcția Poliției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, și au vizat în principal creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. De altfel, acțiunile vor continua și în zilele viitoare, când echipajele de poliție rutieră se vor afla pe majoritatea arterelor de circulație.

 

Deja ai votat!