spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTInspectoratul Şcolar Judeţean va avea o nouă conducere

Inspectoratul Şcolar Judeţean va avea o nouă conducere

Ada Macovei – inspector şcolar general, Ana Maria Loghin şi Bogdan Suruciuc – inspectori şcolari generali adjuncţi – aceasta va fi noua echipă de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean, care îşi va începe activitatea pe 1 septembrie.

În cel mai scurt timp, e vorba de zile, voi posta adevăratele motive pentru care am fost schimbat din funcția de inspector școlar general”, acesta este mesajul postat pe facebook, aseară, de Daniel Botezatu, inspector şcolar general. Astăzi, acesta nu a dorit să facă alte comentarii. Nici Ada Macovei nu a declarat nimic, motivând că aşteaptă ordinul ministrului Educaţiei.

Şoptică: „Ada Macovei este susţinută pentru funcţia de inspector şcolar general”

În urmă cu câteva zile au apărut o serie de informaţii potrivit cărora funcţiile de conducere de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean iscă dispute în interiorul PNL Botoşani. Atunci se specula ideea că unii lideri ai partidului ar dori ca Ada Macovei să preia funcţia de inspector şcolar general. Se pare că această dorinţă de schimbare pleacă de la faptul că Ada Macovei l-a susţinut pe deputatul Costel Şoptică în cursa pentru şefia PNL Botoşani. Mai mult, unii edili din judeţ printre care Dan Oloieru, primarul oraşului Flămânzi şi Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, o vor în echipa de conducere, alături de Ada Macovei, pe Ana Maria Loghin, ca inspector şcolar general adjunct.

Contactat telefonic, deputatul Costel Şoptică, liderul PNL Botoşani, a declarat că nu poate să dea „nişte informaţii foarte clare pentru simplul motiv că inspectorii şcolari generali, directorul Casei Corpului Didactic şi directorul Centrului de Excelenţă sunt numiţi de ministrul Educaţiei”.

Dacă mă întrebaţi dacă avem o susţinere, pot să vă spun că în acest moment doamna Ada Macovei este susţinută pentru funcţia de inspector şcolar general, doamna Ana Maria Loghin şi domnul Bogdan Suruciuc sunt susţinuţi pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct şi domnul Sorin Luca la CCD. Au fost susţinuţi şi domnul Paul Octav şi domnul Botezatu, însă dumnealor, fie au refuzat să facă parte dintr-o echipă condusă de Ada Macovei, fie au achiesat la altă soluţie. Paul Octav şi-ar dori să fie directorul Colegiului Economic <Octav Onicescu>, iar domnul Botezatu, deşi i s-a propus conducerea Centrului de Excelenţă, a ales să se retragă, deocamdată, la catedră”, a declarat Costel Şoptică.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean nu este anexa unui partid”

Parlamentarul a negat că vor fi schimbări în conducerea IŞJ şi după 25 septembrie, data la care va avea loc Congresul PNL. „E o prostie cât casa de mare. Inspectoratul Şcolar Judeţean nu este anexa unui partid cu atât mai puţin a PNL. Nici nu se pune problema. Astea sunt pure speculaţii”, a spus Costel Şoptică.

Potrivit parlamentarului, până luni, 16 august, la ora 16:00, Consiliul de Administraţie al IŞJ trebuie să transmită la minister cele trei propuneri pentru conducerea IŞJ. Şedinţa CA-ului va avea loc luni, la ora 10:00. „S-a exacerbat ideea că partidul e prezent în toţi şi în toate şi doar noi sau eu iau decizii. Nu este deloc aşa. Deciziile sunt luate de comun acord şi primează factorul ştiinţific, cel didactic, nu cel politic în toată chestia asta”, a concluzionat deputatul Costel Şoptică.

Daniel Botezatu intră de lunea viitoare în concediu de odihnă. La conducerea instituţiei rămân Ada Macovei, care va prelua şi atribuţiile inspectorului şcolar general şi Paul Octav, care este şi preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

Emoţii şi pentru directorii de şcoli

Tot săptămâna viitoare se vor anunţa inspectorii şcolari şi directorii de şcoli. Se anunţă schimbări şi în rândul acestora. Toate schimbările trebuie anunţate deoarece posturile celor care vor fi numiţi directori sau inspectori trebuie vacantate pentru a putea fi repartizate în şedinţele publice, programate a avea loc la finalul lunii august.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...