Șef nou la Inspectoratul de Jandarmi. Este vorba de un ofițer de carieră

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani va avea un nou șef, în persoana locotenent-colonelului Cristian Iulian Boariu, actualul prim-adjunct al IJJ Iași. Absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” promoția 2001, acesta are 43 de ani și a lucrat până în prezent doar în structurile Jandarmeriei Române. În 2011, timp de șase luni, el a fost instructor în cadrul misiunii internaționale de menținere a păcii din Afganistan, iar din 2016 deține funcția de prim adjunct al IJJ Iași.

Funcția de șef al IJJ Botoșani a rămas vacantă în luna aprilie, după ce fostul inspector șef al IJJ Botoșani, colonelul Cristian Dobrin Onofrei, a decis să se pensioneze. Postul a fost scos la concurs de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Bătălia s-a dat între trei ofițeri, iar în urma interviului organizat astăzi locotenent-colonelul Cristian Iulian Boariu a obținut nota finală 8,56 fiind declarat admis. Rezultatele concursului pot fi consultate aici.

Numirea oficială în funcție va avea loc cel mai probabil săptămâna viitoare, după ce va expira perioada de depunere a contestațiilor și după ce rezultatele finale vor fi validate de comisia de concurs.

 

Deja ai votat!