Agresor anchetat și trimis în judecată în timp record. A lovit cu bâta de baseball un consătean

foto arhivă - procesul se va judeca la Tribunalul Botoșani

Anchetă în timp record în cazul unei tentative de omor comisă în județul Botoșani. În mai puțin de o săptămână de la arestarea principalului suspect, acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani sub acuzațiile de tentativă de omor și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Agresiunea a avut loc în comuna Rădăuți-Prut, în seara zilei de 25 iulie a.c., pe terasa unui local din comună. Atunci, în prezența mai multor persoane, Marian Marin Plutariu, în vârstă de 30 de ani, pe fondul unor relații tensionate anterioare, l-a lovit de mai multe ori peste cap și corp, cu o bâtă de baseball, pe un consătean, Viorel C. Rănit grav, acesta din urmă a ajuns la spital a doua zi, iar cazul a intrat în atenția anchetatorilor.

Întrucât loviturile au vizat o zonă vitală, obiectul folosit a fost o bâtă, anchetatorii au stabilit că la mijloc ar putea fi vorba de o tentativă de omor. În plus, medicii legiști au apreciat că victima a suferit leziuni pentru vindecarea cărora ar necesita 35-40 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, iar săptămâna trecută, pe 7 august a.c., agresorul, Marian Marin Plutariu, a fost arestat preventiv. Joi, pe 12 august a.c., după numai câteva zile de investigații și administrare a probatoriului, tânărul a fost trimis în boxa acuzaților. Chiar dacă totul s-a petrecut sub ochii mai multor martori oculari, iar faptele sunt fără dubii, conform principiilor de drept, până la pronunțarea unei sentințe definitive, agresorul va beneficia de prezumția de nevinovăție. După ce va fi judecat, agresorul își va primi pedeapsa din partea magistraților.

Deși are numai 30 de ani, Marian Marin Plutariu are antecedente penale, el fiind implicat în mai multe agresiuni. În prima zi de Crăciun din 2014, el a participat la o bătaie iscată într-o o discotecă din sat, bătaie în urma căreia s-a ales cu o pedeapsă de 8 luni închisoare cu executare. Și în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2015, tot pe fondul consumului de băuturi alcoolice, tânărul l-ar fi lovit pe un alt consătean și a distrus mai multe bunuri dintr-un bar.

 

Deja ai votat!