Crimă între femei. O femeie din Dorohoi și-a ucis soacra, într-un acces de furie

foto arhivă - femeia riscă să-și petreacă următorii ani în pușcărie

O femeie în vârstă de 50 din municipiul Dorohoi, care și-ar fi ucis soacra în bătaie, a fost arestată preventiv vineri (n.r. – 13 august a.c.), sub acuzația de omor calificat. Crima ar fi avut loc pe 10 august a.c., în timpul zilei, când cele două femei, care locuiau în comun într-o casă din municipiul Dorohoi, au rămas singure la domiciliu, fiul victimei, respectiv soțul suspectei, fiind plecat la serviciu. Conflictul ar fi avut loc pe fondul consumului de băuturi alcoolice, când Liliana Ghiduc, a reacționat violent și a lovit-o pe socra sa, în vârstă de 83 de ani, până când aceasta din urmă a rămas fără suflare.

Crima a fost descoperită chiar de fiul victimei, când a revenit la domiciliu. În momentul în care a intrat în locuință, acesta a găsit o scenă de coșmar. Bătrâna zăcea prăbușită pe podea, fără viață, iar soția lui era plină de sânge. Bărbatul a anunțat imediat poliția, iar cercetările au început în scurt timp. „A fost constituită o echipă operativă, iar în urma cercetărilor s-a stabilit că agresiunea a avut loc pe fondul unui conflict spontan, femeia lovind-o pe mama soacră de mai multe ori, cu o bucată de lemn, unele lovituri fiind aplicate la nivelul capului”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Trupul neînsuflețit al bătrânei a fost ridicat în vederea efectuării necropsiei, iar Liliana Ghiduc a fost internată în vederea efectuării unei expertize medico-legale pentru stabilirea discernământului. „Concluziile provizorii medico-legale au arătat că decesul victimei a survenit din cauza leziunilor suferite, iar expertiza efectuată în cauză a stabilit că suspecta a comis fapta cu discernământ”, a precizat Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Acuzată de violență în familie sub forma omorului calificat, Liliana Ghiduc a fost prezentată vineri în fața magistraților pentru drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Botoșani, care au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Prin urmare, femeia a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, unde va aștepta deznodământul anchetei. La finalul investigațiilor, femeia va fi trimisă în judecată, urmând să răspundă în fața legii pentru fapta comisă.

 

Deja ai votat!