Comedie a unui regizor botoșănean, premiată la Festivalul de Film Independent, „Anonimul”

Comedia „Datoria”, regizată de botoșăneanul Andrei Redinciuc, care a fost nominalizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Independent, „Anonimul”, a obținut Premiul Publicului pentru „Cel mai bun scurtmetraj românesc”. Cea de-a XVIII-a ediție a debutat pe 9 august, iar sâmbătă seară, 14 august, a avut loc festivitatea de premiere, la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.

„Datoria” este scurtmetrajul meu de debut. A avut zilele acestea premiera națională în cadrul competiției de scurtmetraje românești a Festivalului International de Film „Anonimul”, lucru care mă bucură enorm pentru că este un festival cu tradiție. A avut două proiecții aici și la amândouă feedbackul publicului a fost extrem de pozitiv. E foarte plăcut să vezi că oamenii se bucură și apreciază ceva la care ai muncit mult, a declarat Andrei Redinciuc.

Actorii principali ai scurtmetrajului „Datoria” sunt Voicu Aaniței și Adrian Piciorea.

De asemenea, din distribuție mai fac parte actorii Alexandru Pavel, Codrin Boldea, Theodor Șoptelea (botoșănean și el), Alexandru Cătănoiu, Cătălin Nicolau, Eduard Burghelea, Mircea Băluță, Mădălina Craiu, Carol Ionescu și Florin Grigoraș. Directorul de imagine al scurtmetrajului este botoșăneanul Cătălin Rugină.

Deja ai votat!