sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalTichete distribuite doar în acest an pentru stimularea vaccinării

Tichete distribuite doar în acest an pentru stimularea vaccinării

Bonurile de masă pentru stimularea vaccinării împotriva COVID vor fi date celor care se vaccinează cu schema completă doar în acest an, iar distribuirea acestora va începe după rectificarea bugetară, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Ioana Mihăilă a subliniat că măsura acordării de tichete de masă pentru stimularea vaccinării este una limitată în timp, iar tichetele vor fi distribuite din septembrie, pentru că este nevoie de cadru legal şi de resursă bugetară.

Întrebată pentru câţi oameni estimează că vor fi bani pentru acordarea de bonuri de masă, Mihăilă a spus că într-o primă fază se va începe cu un număr mai mic de oameni şi, “dacă există dorinţă”, vor fi asigurate fonduri mai departe pentru persoanele care solicită vaccinarea: “Dar trebuie să menţionez că va fi totuşi limitat în timp. Adică aceste bonuri nu se vor da în anul 2022, 2023 nelimitat”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

“E adevărat că există varianta cea mai bună ca oamenii să aibă convingerea intrinsecă pentru vaccinare care le face bine, dar nu putem să ajungem la suficient de multă populaţie cu această variantă şi atunci cred că trebuie să ne uităm şi la altele”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Oficialul a declarat că valoarea bonurilor va fi de aproximativ 100 de lei şi că aceasta este o investiţie, deoarece un pacient COVID la ATI costă 20.000 de euro. „Beneficiarii sunt cei care se vaccinează de acum înainte cu doză completă. Adică la prima doză de Johnson sau la a 2-a doză de Pfizer sau de Moderna, cele 3 principale vaccinuri care sunt utilizate în acest moment la noi în țară, persoana vaccinată va primi bonurile de masă în valoare de aproximativ 100 de lei, rămâne de văzut valoarea exactă… Noi așa plănuim, să le facem accesibile, prin Direcțiile de Sănătate Publică, tuturor centrelor de vaccinare”, a spus Ioana Mihăilă, în emisiunea OFF/On The Record pe Aleph News.

Loterie pentru cei care deja s-au vaccinat 

Aceasta a adăugat că autorităţile iau în calcul şi o loterie, așa încât să fie recompensați toți cei care s-au vaccinat de la începutul campaniei până acum.

„Impactul bugetar al acestor tombole care da, este din bani publici, trebuie să menționez că orice investiție, trebuie să o vedem ca pe o investiție în a vaccina o persoană, este mult, mult mai mică decât tratamentul pe care acea persoană trebuie să îl primească și costul tratamentului dacă ajunge în spital sau Doamne Ferește, dacă ajunge într-o secție de terapie intensivă. Deci nu cred că este o risipă, cred că este o investiție. Costul mediu al unui pacient internat în Terapie Intensivă poate să ajungă până la 20-22.000 de euro, al unui pacient infectat cu covid”, a mai spus Mihăilă.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
21.3 ° C
21.6 °
18.7 °
64 %
2.6kmh
11 %
vin
21 °
sâm
32 °
Dum
28 °
lun
28 °
mar
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

După ce ne-a tot amenințat cu reforme fiscale și noi măsuri menite să reducă deficitul bugetar, Guvernul s-a îndurat să le facă publice. Proiectul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...