Țigări de contrabandă abandonate de frica polițiștilor de frontieră (video)

Mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost confiscate sâmbătă, pe 14 august a.c., de polițiștii de frontieră botoșăneni. Este vorba de mai multe colete abandonate de contrabandiști în apropiere de Oroftiana. Captura a fost realizată în urma unei acțiuni comune a polițiștilor de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Botoșani.

În timp ce verificau granița, aceștia au observat, pe direcția localității de frontieră Oroftiana, mai multe persoane, care transportau colete voluminoase. Când și-au dat seama că urmează să fie prinși, suspecții au abandonat coletele și s-au dispersat in direcții diferite, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin. Au fost alertate imediat și autoritățile de frontieră din Ucraina, iar întreaga zonă a fost verificată.

„La inventarierea bunurilor a reieșit faptul că în coletele respective se aflau țigări, fiind stabilită cantitatea de 150.000 de țigarete (n.r. -7.500 de pachete), în valoare de 74.414 lei, bunuri ce au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul STPF Botoșani.

În urma incidentului, polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării și identificării tuturor persoanelor implicate.

 

Deja ai votat!