Aneta Gireadă preia conducerea Prefecturii pentru aproape două săptămâni

Magda Oleniuc - foto stânga

Timp de aproape două săptămâni, Instituția prefectului județului Botoșani va fi condusă de subprefectul Aneta Gireadă. Aceasta va prelua toate prerogativele de conducere, după ce prefectul județului, Dan Nechifor, a anunțat că va fi în concediu în perioada 18 – 30 august a.c. Desemnarea Anetei Gireadă ca înlocuitor al prefectului a fost stabilită imediat după numirea oficială în funcție a noii conduceri, din momentul în care au fost stabilite atribuțiile pentru cei doi subprefecți.

„Este vorba despre atribuțiile care au fost stabilite. Știți foarte bine după modificarea legislației privind activitatea Instituției Prefectului, mă refer la HG 906, atribuțiile au fost stabilite prin ordin al prefectului, iar eu am stabilit ca și înlocuitor în momentul când voi pleca în concediu. Dacă doamna subprefect Aneta Gireadă nu este, automat atribuțiile sunt preluat de doamna Magda Oleniuc”, a precizat astăzi prefectul județului, Dan Nechifor.

De altfel, în atribuțiile funcției deținută de Aneta Gireadă se menționează clar că aceasta va asigura „conducerea operativă a instituției prefectului, cu excepția cancelariei prefectului”.

 

Deja ai votat!