Reţea electrică schimbată la Secţia Infecţioase (video)

Doina Caba, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă că lucrările de înlocuire a instalației electrice de la Secția de Boli Infecțioase Adulți şi extinderea reţelei de oxigen au ajuns la final. În acest context, la finele acestei săptămâni, secţia va fi redeschisă integral. Lucrările au fost necesare deoarece reţeaua electrică a unităţii sanitare era subdimensionată şi nu facea față cerinţelor mari de la izbucnirea pandemiei.

Semnalul de alarmă a fost tras la finele anului trecut chiar de către şeful secţiei, medicul primar Valentina Morcov, care a publicat un mesaj pe pagina ei de socializare. „Secţia de Boli Infecţioase Adulţi se confruntă cu o problemă la care nu găseşte nimeni o soluţie: reţeaua electrică este subdimensionată şi nu face faţă consumului când sunt în priză mai multe concentratoare de oxigen, mai ales la etajul 2, unde nu există nici o sursă fixă de oxigen. Am prezentat situaţia conducerii spitalului şi doamna manager este dispusă să aloce suma necesară rezolvării problemei, dar nu găseşte nici o firmă dispusă să efectueze modificări la instalaţia electrică sub pretextul riscului de infectare”, a postat medicul infecţionist.

În cadrul conferinţei de ieri, Doina Caba a mai anunţat că secția trebuie supusă dezinfecției și reamenajăriişi că urmează să fie demarate lucrările în cadrul compartimentului dedicat minorilor.

„Deja de săptămâna aceasta începem și lucrările la etajul trei la Infecțioase Copii. Și celelalte investiții sunt în derulare, vom comunica stadiul fiecărei investiții în perioada următoare”, a precizat Doina Caba.

 

Deja ai votat!