Acțiunea „SPEED” a lăsat zeci de șoferi fără permise de conducere. Radarele au făcut ravagii pe drumuri

în cadrul acțiunii, polițiștii au folosit toate radarele, inclusiv radarul tip pistol

Creșterea traficului auto din aceste zile, dar și tendința unor șoferi de a călca prea mult pedala de accelerație, i-a scos din nou în stradă pe polițiștii rutieri botoșăneni. În perioada 9-15 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat în cadrul acțiunii ”SPEED” desfășurate la nivel european, pentru combaterea nerespectării dispozițiilor privind regimul legal de viteză.

„Potrivit analizei realizată de polițiști, la nivelul județului nostru, rezultă că viteza neregulamentară sau neadaptată condițiilor de drum sunt printre primele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Astfel, în primele șapte luni ale anului curent, în județul Botoșani s-au produs, pe fondul vitezei excesive, 30 de accidente rutiere, soldate cu decesul a șase persoane și cu rănirea gravă a altor șase persoane”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Botoșani.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au utilizat toate autospecialele dotate cu aparate radar, precum și pistolul radar TRU-CAM. Acestea au fost utilizate atât în staționare cât și în mers, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere, precum și pe tronsoanele în care au fost înregistrate evenimente rutiere.

„În urma activităților desfășurate au fost controlate peste 450 de autovehicule, fiind aplicate 212 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 60.000 de lei. Totodată, polițiștii au reținut 41 de permise de conducere”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!