Centru de vaccin la un pas de închidere din cauza dozelor pierdute (video)

Un centru de vaccin din judeţ a ajuns la un pas de închidere din cauza numărului mare de doze de ser pierdute. Este vorba despre centrul de la Bucecea, unde 179 de doze au fost aruncate. Medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce a demarat o anchetă în ceea ce privește personalul acestui centrului.

Oficialul a precizat că de la debutul campaniei la Bucecea s-au vaccinat 4.584 de persoane, dozele irosite reprezentând 3,83% din total. „Azi am avut o discuție cu domnul doctor coordonator. Chiar dimineaţă a fost invitat la DSP şi am discutat cu dumnealui care sunt problemele la Bucecea. M-am deplasat de două ori, personal, la Bucecea împreună cu persoana care este coordonatorul vaccinării la nivelul judeţului, domnul Ferariu, din cadrul DSP, în prezența domnului primar şi am discutat cu personalul. Au fost ceva probleme, au existat câteva reclamații din partea unor persoane care s-au vaccinat acolo. Ulterior s-au ameliorat problemele”, a declarat şefa DSP.

Au fost persoane care nu au acceptat să vină a doua zi să se vaccineze”

Aceasta a adăugat că în prezent se ia în calcul inclusiv închiderea centrului de la Bucecea. „Dumnealor au spus că anumite doze s-au pierdut prin faptul că au venit persoane la finalul programului și au solicitat vaccinarea. În momentul în care se deschide un flacon, pentru o singură persoană, celelalte se pierd. La Moderna sunt nouă doze și până dimineață trebuia date la doze pierdute. Au fost persoane care nu au acceptat să vină a doua zi să se vaccineze”, a mai spus Monica Adăscăliţei, care a adăugat că există posibilitatea imputării dozelor pierdute cadrelor medicale.

La nivelul judeţului Botoşani, de la debutul campaniei de vaccinare s-au pierdut, în total, 603 doze de vaccin. În afară de dozele de la Bucecea, alte 136 au fost pierdute centrul de la Gheorghe „Asachi”, însă aici s-au imunizat 36.778 de persoane.

Directorul DSP a precizat că probleme au fost înregistrate şi la centrul de la Şcoala 17 din Botoşani.

Deja ai votat!