George Enescu, omagiat la Dorohoi

Cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la nașterea compozitorului botoșănean, George Enescu, la Dorohoi se vor organiza o serie de activități. Astfel, joi, 19 august, începând cu ora 11.00, va avea loc o expoziție temporară intitulată “Enescu 140 de la naștere”, o expoziție foto-documentară.

De asemenea, în cadrul evenimentului elevi din Dorohoi vor susține un moment muzical, “Tineri muzicieni în recital“ (pian), sub îndrumarea profesorilor Gherghina Gusulei și Maria Prisăcariu, dar vor susține și un moment de muzică populară. Aceste activități se vor desfășura la Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi.

George Enescu s-a născut la 19 august 1881, în satul Liveni-Vârnav, județul Botoșani. Încă de la vârsta de 4 ani a început să cânte la vioară, manifestând o înclinație extraordinară pentru muzică. La vârsta de 5 ani a susținut primul său concert. Despre activitatea sa muzicală George Enescu spunea: „În lumea muzicii eu sunt cinci într-unul: compozitor, dirijor, violonist, pianist și profesor. Cel mai mult prețuiesc darul de a compune muzica și nici un muritor nu poate poseda o fericire mai mare…”.

Deja ai votat!