Jandarmii vor monitoriza FamilyFest de la Cornișa

Peste 120 de jandarmi vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările organizate cu prilejul desfășurării FamilyFest la Cornișa, în cooperare cu efective de poliție, pompieri și poliție locală.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, aceștia vor acționa împreună cu ceilalți lucrători din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, dirijarea traficului rutier și pietonal, precum și pentru prevenirea și stingerea unor eventuale incendii, potrivit competențelor legale ale instituțiilor din care fac parte. De asemenea, jandarmii vor supraveghea triajul epidemiologic efectuat de reprezentanții organizatorului pentru accesul în spațiul delimitat din fața scenei, în vederea preîntâmpinării unor posibile situații conflictuale.

„22 de elevi de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, aflați în practică în această perioadă, vor participa la prima lor misiune importantă, având ocazia să se adapteze la particularitățile unei manifestări publice de amploare, cu un număr mare de participanți preconizat și să învețe că suntem prezenți, în primul rând, pentru a preveni, iar obiectivul principal este ca cetățenii să se simtă în siguranță”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

În acest context, jandarmii recomandă participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu COVID-19, dar și indicațiile forțelor de ordine. Cei care vor participa sunt sfătuiți să acorde atenția cuvenită copiilor care îi vor însoți, dar și bunurilor personale de valoare. Totodată, reprezentanții IJJ roagă populația să solicite intervenția autorităților, în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgență 112, în cazul producerii unor fapte antisociale.

 

Deja ai votat!