Pregătiri pentru deschiderea a două noi şantiere în municipiu

Edilii botoşăneni pregătesc deschiderea a două noi şantiere în municipiul reşedinţă de judeţ. Primarul Cosmin Andrei a anunţat că, după finalizarea lucrărilor din zona Calea Naţională (în spatele farmaciei Anca) şi de pe Bulevardul Eminescu, vor fi începute lucrări pe strada Nicolae Iorga, de la intersecţia cu strada Dimitrie Rallet până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina. Acestea presupun scoaterea dalelor de tramvai, reabilitarea trotuarelor, lărgirea şi asfaltarea străzii şi amenajarea de noi locuri de parcare.

O altă lucrare este programată în cartierul Sucevei. Botoşănenii care locuiesc la blocurile de acolo au cerut încă de anul trecut să fie reconfigurată zona pentru ca maşinile care vin de pe strada Colonel Tomoroveanu să iasă în strada Sucevei pe lângă blocurile turn şi staţia de carburanţi. Astfel, maşinile nu vor mai trece prin faţa farmaciei şi a magazinelor de la parterul blocurilor pentru a ajunge în strada Sucevei mai sus, în dreptul Carrefour. „Putem să facem o ieşire cu obligatoriu la dreapta pe lângă OMV. Este domeniu public şi am descongestiona tot traficul din zonă”, a explicat Cosmin Andrei.

După ce vor fi finalizate lucrările, se va analiza traficul în zonă în vederea instituirii unui sens unic.

Lucrările de pe strada Nicolae Iorga şi cele din cartierul Sucevei vor fi  făcute de firma care are contract cu primăria pe întreţinere şi reparaţii străzi.

Deja ai votat!