sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTCadru didactic eliminat din comisia de Bac pentru tentativă de fraudă

Cadru didactic eliminat din comisia de Bac pentru tentativă de fraudă

Cea de a treia probă din cadrul Bacalaureatului de toamnă a înregistrat o tentativă de fraudă. O profesoară din centrul de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, care îi supraveghea pe elevi într-o sală de examen, a fost surprinsă de celălalt profesor asistent în timp ce a fotografiat cu telefonul mobil subiectele. „Un cadru didactic a fost surprins când fotografia subiectele, deşi nu avea voie cu telefonul mobil în sala de examen. Celălalt profesor asistent a sesizat comisia din centrul de examen”, a declarat Paul Octav, inspector şcolar general adjunct, preşedintele Comisiei judeţene de Bacalaureat. Profesoara a fotografiat subiectele cu intenţia de a ajuta un candidat. Cadrul didactic predă la o şcoală din judeţul Botoşani.

Comisia din centrul de examen a sesizat Comisia judeţeană, care a decis eliminarea  cadrului didactic din comisia de Bacalaureat.

Înlocuirea din comisia de examen nu va fi singura problemă pentru acest cadru didactic. „La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean se va constitui o comisie de cercetare disciplinară, care va stabili şi sancţiunile. Respectivul cadru didactic nu va mai fi inclus într-o comisie de Bacalaureat, între unu şi cinci ani. Totodată, poate primi şi o altă sancţiune, cum ar fi avertisment, observaţie scrisă, diminuarea salariului”, a concluzionat Paul Octav.

81 de candidaţi nu s-au mai prezentat astăzi la examen

Proba de astăzi, cea la alegere a profilului şi specializării, a fost susţinută de 338 de candidaţi botoşăneni. Alţi 81 de candidaţi nu s-au mai prezentat în sălile de examen.

Mâine, 19 august, va avea loc proba scrisă la limba și literatura maternă, urmând ca în perioada 23 – 31 august să se facă echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale.

Rezultatele vor fi anunţate pe 31 august (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, intervalul orar 12:00 – 18:00 este rezervat pentru depunerea contestaţiilor. Lucrările ale căror note vor fi contestate vor fi reevaluate în perioada 1 – 3 septembrie şi tot pe 3 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

Probleme şi la nivel naţional 

Situaţia vine în contextul în care, la nivel naţionel, cinci școli din cinci județe au avut probleme în privința examenului de bacalaureat din această toamnă. Subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că elevii o să fie pedepsiți.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...