Turneul de concerte „Rădăcini” ajunge şi la Botoşani

Turneul de concerte, intitulat „Rădăcini”, organizat de Asociația Klavier ART, se va desfășura în acest an și în trei localități din Botoșani. Astfel, duminică, pe 22 august, în municipiul Dorohoi, va avea loc un concert, începând cu ora 18.00, la Muzeul Memorial „George Enescu”.

Apoi, luni, pe 23 august, începând cu ora 19.00, turneul de concerte va ajunge la Casa de Cultură „Theodor Balș” din Darabani, iar o zi mai târziu, pe 24 august, artiștii vor încânta publicul, de la ora 19:00, la Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” Ipotești. De asemenea, turneul se va desfășura și în următoarele localități, respectiv București, Fălticeni, Horodnic de Sus, Liveni, Putna, Rădăuți, Siret, Sinaia și Tescani.

„Am decis să-i conectăm pe tineri cu muzica românească arhaică într-o manieră contemporană”

Scopul turneului de concerte „Rădăcini” este acela de a aduce muzica românească mai aproape de tineri, într-o tonalitate contemporană. Mai mult decât atât, în cadrul turneului organizatorii își doresc să valorifice, pe lângă compoziții în primă audiție, o formulă camerală rar exploatată în România – vioară și pian la patru mâini.

„Astfel, la ideea rădăcinilor am ajuns pornind de la câteva întrebări: Cum ar fi să ne cântăm rădăcinile? Oare așa s-a gândit și micul Jurjac (George Enescu)? Oare tinerii își cunosc rădăcinile muzicale? Prin urmare, am decis să-i conectăm pe tineri cu muzica românească arhaică într-o manieră contemporană și să ne cântăm rădăcinile pornind de la muzica populară și de la George Enescu, ceea ce a determinat compozițiile de anul acesta” a declarat Corina Răducanu, Membru Consiliul Director al Asociaţiei Klavier ART.

Proiectul, care este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, își dorește să contribuie la o mai bună înțelegere a fenomenului muzical clasic de către publicul tânăr aflat în zone ale țării mai îndepărtate de circuitul muzical curent, să reconecteze trecutul cu prezentul, care pare că tinde să își uite rădăcinile.

Deja ai votat!