Document fals trimis în plic spre Anglia

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit asupra unui cetățean cu dublă cetățenie română și moldovenească, un document cu însemnele autorităților din România, care s-a dovedit a fi falsificat. S-a întâmplat joi, pe 19 august a.c. în PTF Stânca, când L.A., cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, el aflându-se la volanul unui autocar ce se deplasa spre Anglia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijloacelor de transport și asupra persoanelor, polițiștii de frontieră descoperind asupra bărbatului un plic ce conținea un permis de conducere cu însemnele autorităților din România, care avea imprimată fotografia unei tinere.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind fals. „Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a primit plicul care conținea permisul de conducere pentru a-l preda unui conațional, la destinație, în Anglia”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!