George Enescu, omagiat și la Dorohoi

Joi, 19 august, s-au împlinit 140 de ani de la nașterea compozitorului botoșănean George Enescu. Cu acest prilej au fost organizate mai multe activități culturale desfășurate la Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi.

Printre oficialitățile prezente la eveniment s-au aflat Bogdan Dăscălescu, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Cristian Nistor, administratorul județului, dar și directorul Muzeului Județean, Aurel Melniciuc.

În cadrul evenimentului, publicul a putut viziona o expoziție temporară intitulată “Enescu 140 de la naștere”, o expoziție foto-documentară. Totodată, elevi din Dorohoi au susținut un moment muzical, “Tineri muzicieni în recital“ (pian), sub îndrumarea profesorilor Gherghina Gusulei și Maria Prisăcariu. Manifestarea s-a încheiat cu un moment de muzică populară.

George Enescu s-a născut la 19 august 1881, în satul Liveni-Vârnav, județul Botoșani. Încă de la vârsta de 4 ani a început să cânte la vioară, manifestând o înclinație extraordinară pentru muzică. La vârsta de 5 ani a susținut primul său concert. Despre activitatea sa muzicală George Enescu spunea: „În lumea muzicii eu sunt cinci într-unul: compozitor, dirijor, violonist, pianist și profesor. Cel mai mult prețuiesc darul de a compune muzica și nici un muritor nu poate poseda o fericire mai mare…”.

FOTO/ Facebook Muzeul Memorial „George Enescu”

Deja ai votat!