Valul patru al pandemiei loveşte în copii şi tineri (video)

Autoritățile sanitare de la Botoșani se pregătesc ca valul patru al pandemiei să afecteze mai mulţi tineri şi copii. Marți, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliței, împreună cu managerii spitalelor, au luat parte la o videoconferință organizată de Ministerul Sănătății.

Printre măsurile care au fost luate la Botoşani se numără şi suplimentarea locurilor pentru Covid în special la Secția de Pediatrie, deoarece studiile arată că tulpina Delta afectează mai ales tinerii. Până acum la Pediatrie au fost opt paturi pentru pacienții confirmați și 12 pentru suspecți. „În funcție de analiza din teren numărul va fi suplimentat. Vom pregăti toate documentele necesare pentru a aproba un număr mai mare de paturi care vor fi alocate pentru COVID în caz de situația epidemiologică o va cere. Noi sperăm să nu avem nevoie, dar să fim pregătiți cu un număr mai mare de paturi pe Secția Pediatrie”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

De asemenea, reprezentanții DSP Botoșani vor efectua și o serie de verificări în spitale pentru a vedea dacă sunt dotate cu cele necesare. „Se vor verifica zilele următoare stocurile de materiale, echipamentele de protecție, medicamente pentru a vedea dacă spitalele din județul Botoșani sunt pregătite pentru un eventual val patru. De asemenea vom verifica tot ce înseamnă stație de oxigen din toate spitalele din județ și în municipiul Botoșani și dacă sunt dificultăți în aprovizionarea cu oxigen”, a mai spus şefa DSP.

Totodată, aceasta a declarat că va face demersuri pentru ca la Botoșani să fie detașat personal pe ATI, dacă situația o va impune. „Deși eu sper să nu avem un val patru la nivelul județului Botoșani noi trebuie să fim pregătiți că deja semnalele din țară arată că numărul de cazuri a început să crească”, a adăugat medicul Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.

Deja ai votat!