marți, august 9, 2022
AcasăLocalCosmin Andrei - "Până la finalizarea acestui mandat nu o să mai...

Cosmin Andrei – „Până la finalizarea acestui mandat nu o să mai vedeţi lacuri în intersecţii”

Municipalitatea botoşăneană a primit de la Guvern 737.936 de lei pentru a rezolva problemele generate de ploile din luna iunie. Cele mai aşteptate lucrări vizează intersecţiile din municipiu, care se inundă aproape la fiecare ploaie.

Cele mai importante lucrări vizează intersecțiile care s-au inundat cu precădere în ultima perioadă, în urma precipitațiilor abundente, acolo unde am promis că voi interveni. Refacem toată infrastructura, chiar dacă acest lucru ar fi trebuit abordat către Nova Apaserv, ţinând cont că plătim cu sume consistente apa meteorică, dar considerăm că putem interveni noi, beneficiind de această finanţare”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului. Potrivit edilului, se va interveni în zonele Împărat Traian – Octav Onicescu şi George Enescu – Mihail Kogălniceanu, lângă sediul Fundaţiei Hand of Help.

Aici va fi înlocuit sistemul de preluare ape pluviale şi vor fi făcute lucrări de decolmatare. „În paralel lucrăm și în zona Modern Calor dar avem altă soluție tehnică acolo. Începând cu 26 august, vom mai interveni şi pentru refacerea unui podeţ, peste pârâul Luizoaia, pe strada Plopilor, podeţ care a fost, de asemenea, afectat„, a explicat edilul.

Primarul a dat asigurări că nu vor mai fi probleme în acele zone.  „Până la finalizarea acestui mandat nu o să mai vedeți lacuri în intersecția Împărat Traian cu Octav Onicescu, George Enescu cu Mihail Kogălniceanu și Pacea Ocolitor, la Modern CalorLa fiecare precipitație mai abundentă avem probleme cu blocarea circulației. Avem o procedură pe care, din păcate, am învățat-o. Prima dată sunăm la Poliția Locală, blocăm circulația, apoi la Urban Serv să vină să facă curățenie, sunăm la Nova Apaserv să vină și ei să ne ajute iar colegii de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă îndepărtează toate canalele pentru scurgerea mai rapidă a apelor care se acumulează acolo”, a afirmat Cosmin Andrei.

Edilul a mai adăugat că problemele care apar în zona complexului Brico Depot trebuie rezolvate de echipele Nova Apaserv.

Ploile din luna iunie au generat probleme şi pe străzile nemodernizate Barbu Lăzăreanu, Izvoarelor, Moara de foc, Vâlcelei şi Zimbrului, dar şi în zona Săvenilor – Împărat Traian, unde asfaltul s-a vălurit.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
22.2 ° C
22.6 °
20.5 °
88 %
2.9kmh
75 %
mar
24 °
mie
19 °
joi
23 °
vin
29 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Tot e un lucru bun că măcar au încercat.

EDITORIAL

În limba de lemn, cea oficială, se spune că Recensământul Populației și al Locuințelor și-a încheiat faza cea mai importantă. După verificare, corectare și...

EPIGRAMA ZILEI

Jocul meu este firesc, Spun parol sau cip sau tac Iar de mă întrebi ce fac Îți răspund posac: Citesc!

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...