Lucrări importante pe strada Puşkin

Pe strada Puşkin se lucrează la înlocuirea reţelei de gaze naturale şi branşamente presiune reduse. Lucrările sunt executate de către o firmă din Ploieşti, pentru Delgaz Grid. „Lucrările în cauză erau amânate din mai multe motive de cel puţin doi ani, Primăria Municipiului Botoşani eliberând autorizaţie de construire încă din anul 2018. Am reuşit împreună cu reprezentanţii Delgaz Grid Botoşani, cu care am o colaborare foate bună, având în vedere faptul că am lucrat zece ani în acest domeniu, dar şi cu colegii din cadrul Direcţiei Edilitare, să facem tot posibilul să nu se piardă acest proiect, foarte important pentru consumatorii casnici din acest cartier, cât şi pentru Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, care are ca singură sursă de încălzire pe timp de iarnă gazele naturale”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Este cunoscut faptul că, din cauza vechimii reţelei de gaze naturale din acea zonă, în câteva rânduri s-au detectat scăpări de gaze, firma de distribuţie intervenind prompt, dar deranjul provocat de aceste intervenţii a fost suportat de către persoanele care locuiesc în zonă, dar şi de către de toţi participanţii la traficul auto. „Pentru a nu ne confrunta cu aceleaşi probleme, în prima etapă am eliberat avizul de execuţie pentru primul tronson al străzii Puşkin, din strada Victoria până la intersecţia cu strada Verona. După efectuarea probelor de presiune, a fazelor determinante specifice unor astfel de lucrări şi eliberarea acestui tronson de stradă pentru circulaţia pe ambele sensuri de mers, vom elibera avizul şi pentru celălalt tronson, de la intersecţia cu strada Verona până la intersecţia cu Pod de Piatră”, a explicat Liviu Toma.

După finalizarea lucrărilor la gaz, strada Puşkin va intra în reabilitare

Viceprimarul a anunţat că, după finalizarea întregii lucrări şi punerea în exploatare a noii conducte, municipalitatea va începe lucrările de reabilitare a străzii, atât pe partea carosabilă cât şi pe trotuare. Pentru aceste lucrări au fost alocate fonduri în bugetul local, dat fiind faptul că de cel puţin 12 ani nu s-a mai intervenit în zonă cu lucrări ample de refacere a carosabilului.

Dacă în urmă cu peste zece ani coordonam o parte a lucrărilor de înlocuire a conductelor de apă din municipiul Botoşani, inclusiv în cartierul Puşkin, acele lucrări rezolvând problemele pierderilor de apă şi crescând presiunea în reţea, acum sunt hotărât să gestionez desfăşurarea acestor etape de lucrări într-o ordine firească, astfel încât, după finalizarea turnării covorului asfaltic, pe această stradă să nu mai existe avarii la reţelele de apă, canal şi gaze. Nici nu vreau să mă gândesc ce ar fi însemnat ca strada să fie reabilitată de către primărie şi abia după aceea să fie spartă pentru a se interveni la reţeaua de gaze naturale”, a mai spus Liviu Toma.

Potrivit edilului, din păcate, la nivelul municipiului Botoşani nu întotdeauna a existat o ordine clară şi o coordonare a lucrărilor de pe străzi cu intervenţiile la reţelele de utilităţi.

Deja ai votat!