Poliţişti ridiculizaţi de mai mulţi tineri băuţi: s-au chinuit cinci minute să încătuşeze un bărbat (video)

Lipsa de autoritate şi reacţie a poliţiştilor sunt tot mai des motive ca aceştia să ajungă în atenţia opiniei publice prin modul în care acţionează în diverse situaţii. Vineri a fost un alt exemplu de acest fel, când mai multe echipaje de poliţie s-au chinuit mai bine de cinci minute să încătuşeze un bărbat de 31 de ani.

Imagini cu adevărat şocante au putut fi observate de trecători, cu poliţişti împinşi, traşi de mână, luaţi în braţe sau pur şi simplu loviţi de către prietenii unui bărbat care, la rândul lui, se lupta din toate puterile şi opunea rezistenţă în faţa poliţiştilor depăşiţi de situaţie.

Totul s-a întâmplat vineri după ora 16, în văzul a zeci de oameni. Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, bărbatul de 31 de ani se afla într-un bar de pe strada Mihail Kogălniceanu. Un apel la 112 anunţa faptul că acesta era agresiv verbal, iar la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie format dintr-un bărbat şi o femeie. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au decis să încătuşeze bărbatul, care era agresiv şi recalcitrant. Doar că acesta a refuzat şi a opus rezistenţă, încurajat şi de pe margine, de prietenii lui, care filmau şi îi strigau „Nu îi lăsa să îţi pună cătuşele”.  Prietenii lui, și inclusiv el au profitat de faptul că în echipaj se află o polițistă și s-au împotrivit cu toată forța încătușării. Mai mult, tânăra polițistă aflată în echipaj a fost lovită la un moment dat în plină figură și proiectată într-o mașină.

Mai mulţi tineri vin în repetate rânduri şi trag de poliţişti, îi iau în braţe, îi trag de mâini şi îi împiedică să intervină. De multe ori, cei doi poliţişti se aflau înconjuraţi din toate părţile de prietenii agresivi ai tânărului.

La un moment dat, una dintre poliţiste cere cu disperare ajutor prin staţie, dar şi unor privitori la eveniment, epuizată de lupta corp la corp cu bărbatul care opunea rezistenţă, dar şi cu prietenii lui. La faţa locului a ajuns, ulterior un alt echipaj, având în componenţă tot o poliţistă, care, speriată de ceea ce se întâmpla începe să ţipe la cei de pe margine, părând că agită şi mai mult spiritele.

Într-un final, la locul intervenţiei a ajuns un echipaj de jandarmi, care a reuşit să calmeze imediat spiritele. Tânărul nervos a fost încătușat și băgat în duba Jandarmeriei. Ulterior a fost internat la Psihiatrie, fiind diagnosticat cu agitaţie psihomotorică şi halenă etanolică.

Potrivt poliţiştilor, cei de pe margine au fost amendat cu 6.000 de lei pentru că au încercat să împiedice acţiunea oamenilor legii, iar cei internat la Psihiatrie va fi anchetat pentru ultraj.

Deja ai votat!