IŞJ organizează şedinţe pentru ocuparea posturilor didactice vacante

Inspectoratul Şcolar Judeţean a programat şedinţe publice de repartizare pe posturile didactice vacante în fiecare zi a săptămânii viitoare. Astfel, prima şedinţă va avea loc mâine, 23 august, începând cu ora 9:00, în Aula Colegiului Naţional „AT Laurian”.

Astfel, mâine, vor fi rezolvate solicitările de completare a normei didactice pe perioadă nedeterminată/determinată a cadrelor didactice titulare; solicitările cadrelor didactice titulare aflate în restrângere de activitate prin transfer sau detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată; solicitările pentru detașare la cerere în ordinea descrescătoare a notelor obținute la concursul național, sesiunea 2021.

Pe 24 august sunt aşteptaţi în faţa comisiei de mobilitate candidaţii care au obţinut cel puţin nota/media de repartizare 7 (şapte) la concursul naţional, sesiunea 2021, după caz, în ordinea descrescătoare a notelor/mediilor de repartizare, având prioritate candidaţii care beneficiază şi de prelungirea duratei contractelor individuale de muncă în anul şcolar 2021-2022, în baza notei/mediei de repartizare minim 7 (şapte) la concursurile naţionale, sesiunile 2020 şi/sau 2019, respectiv 2020, 2019, 2018 şi/sau 2017 pentru învăţători/institutori/profesori pentru învăţământ primar.

Miercuri, 25 august, va avea loc soluționarea solicitărilor de detaşare la cerere prin concurs specific pentru personalul didactic titular în învăţământul preuniversitar. Vor urma şedinţe pe 26 şi 27 august.

La debutul şedinţelor publice, conducerea IŞJ a anunţat că sunt 1700 de posturi vacante, dintre care 450 complete şi doar 58 titularizabile (cu o viabilitate mai mare de patru ani).

 

Deja ai votat!