Peste 2200 de elevi botoşăneni sunt beneficiari ai Programului „Masă caldă”

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani se regăsesc în Ordonanţa de urgenţă privind aprobarea continuării proiectului pilot de acordare a unui supliment alimentar pentru preşcolarii şi elevi din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Ordonanţa a fost aprobată în şedinţa de joia trecută a Guvernului. Numărul şcolilor a răma s150, deşi s-a anunţat că acest program va fi generalizat.

Unităţile beneficiare din judeţul Botoşani sunt: Liceul Plopenii Mari – Ungureni, Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Gimnazială Hudeşti.

Suma alocată Liceului Plopenii Mari, pe total an 2021, pentru „Masă cladă” este de 449.000 de lei, în timp ce LPS a primit 580.000 de lei, iar Şcoala Hudeşti – 482.000 de lei. Liceul Plopenii Mari are 665 de beneficiari, dintre care 341 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar. La LPS sunt 839 de beneficiari, dintre care 163 preşcolari şi elevi din învăţământul primar. La Şcoala Hudeşti vor primi suplimentul alimentar 257 de elevi de gimnaziu şi 464 de preşcolari şi copii din învăţământul primar.

Preşcolarii şi elevii din aceste şcoli vor primi un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 10 lei de beneficiar. Pachetul alimentar se acordă doar pe perioada cursurilor, elevilor care sunt prezenţi la ore. Acesta constă, după caz, într-o masă caldă sau un pachet alimentar pentru fiecare preșcolar sau școlar în parte.

Începând cu anul 2019, fondurile se alocă pe an calendaristic. Acest program face parte din măsurile care vizează diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar care afectează elevii din zonele dezavantajate din punct de vedere geografic, economic sau social, respectiv asigurarea accesului echitabil și nediscriminatoriu la educația tuturor tinerilor din România.

Deja ai votat!