S-a lăsat cortina peste prima ediție a FamilyFest. Show de zile mari urmat de o ploaie de artificii (VIDEO)

Prima ediție a festivalului FamilyFest, organizat în Cornișa Park, s-a încheiat duminică, 22 august a.c., cu o zi dedicată folclorului și muzicii etno. Seara a debutat cu un program susținut orchestra populară “Rapsozii Botoșanilor”, care a ținut un concert cu piese binecunoscute din repertoriul lor, sub bagheta dirijorului Ioan Oloeriu. Atrași de ritmurile melodiilor moldovenești, botoșănenii au dansat încercând să întregească astfel atmosfera de sărbătoare.

A venit apoi rândul invitatului serii, Ionică Moroșanu. Născut în Satu Mare, acesta a interpretat mai multe single-uri și piese din folclor. Cu o personalitate dinamică și aflat mereu în dialog cu spectatorii, el a avut abilitatea de a destinde atmosfera, dovedind că este unul dintre cei mai îndrăgiți artiști de folclor ai României, piesele sale „Io și cu Vasile a Nost”, „Arde-l-ar Focul de Pat”, „Și Lenuțe, și Marii”, fiind fredonate de cei adunați în fața scenei. Ba mai mult, după prima piesă cântată pe scenă, Ionică Moroșanu a coborât în mijlocul spectatorilor, unde a cântat alături de botoșănenii. Timizi la început, cei din public s-au dezlănțuit mai apoi, dansând permanent în jurul lui și făcând glume.

Show-ul din ultima seară de festival a fost întregit de trupa Datina. Formată inițial din Marius China și Andreea Cristea, trupa, veche de 20 de ani, a susținut un concert live după aproape un deceniu de la precedentul spectacol de la Botoșani.

Punctul final l-a reprezentat un foc de artificii asigurat de o firmă din municipiul Botoșani, spectacolul de lumini fiind urmărit de peste 5.000 de botoșăneni. Pentru mai bine de șapte minute, întreaga zonă Cornișa Park a fost scăldată într-o ploaie de scântei.

 

Deja ai votat!