Șoferi depistați drogați la volan după un festival din județ

Drogurile încep să ia tot mai des locul alcoolului la volan. O acţiune ţintită a poliţiştilor botoşăneni a scos la iveală o situaţie extrem de gravă, mai mulţi şoferi fiind depistaţi la volan sub influenţa drogurilor.

În weekend, în zona Vârfu Câmpului, a fost organizat un festival într-o pădure din zonă, iar informaţiile primite de poliţişti au fost că locul va fi frecventat şi de consumatori de droguri. Astfel, mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, împreună cu cei de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, au organizat mai multe filtre în zona Vârfu Câmpului. Iar informaţiile au părut să dea roade, având în vedere că în doar câteva ore, trei şoferi au fost depistaţi la volan sub influenţa drogurilor sau având în posesie droguri.

Unul din conducătorii auto, în vârstă de 31 de ani, era şi băut şi drogat. Acesta a fost oprit în trafic, iar asupra lui au fost găsite mai multe plicuri cu substanţe interzise. Bărbatul a fost condus de poliţişti la Urgenţe, pentru recoltarea de probe biologice.
„Pacienţii au fost aduşi de echipaje ale poliţiei, fiind solicitate recoltare de probe biologice pentru consum de droguri, în observaţie cocaină și cannabis”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD. În total, trei tineri au ajuns în Urgenţe în decurs de câteva ore, toţi cu vârste apropiate de 30 de ani.

Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, oamenii legii descoperind mai multe situaţii de posesie de droguri la tineri care se aflau în drum spre sau dinspre festivalul din zona Vârfu Câmpului.

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!