Măşti textile interzise în şcoli. Elevii trebuie să poarte doar măști de uz medical

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat că măștile textile vor fi interzise în școli și universități, iar elevii și studenții trebuie să poate la cursuri doar măști de protecție de uz medical. ANunţul vine în contextul în care obligativitatea purtării măștii se menține la școală în spațiile închise. Ministrul a precizat să în spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a spus ministrul.

De asemenea, elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, precum și studenții trebuie să folosească măști de uz medical. Nu se va mai mai permite utilizarea măștilor textile.

„Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a spus Mihăilă, citată de Mediafax.

Deja ai votat!