Tineri judecaţi după incendierea unui apartament

Doi tineri bănuiți că au incendiat în scop de răzbunare o locuință din municipiul Botoșani, în noaptea de 22 spre 23 iulie, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani. Principalul suspect ar fi Nicoleta A., o tânără de 21 de ani, care a fost acuzată de distrugere prin incendiere, aceasta fiind ajutată de concubinul ei Anton R., în vârstă de 26 de ani, care ar fi sprijinit-o. Ancheta a fost una ultra-rapidă, și asta pentru că suspecții au fost arestați – tânăra fiind plasată în arest la domiciliu, iar concubinul ei în arestul poliției.

Anchetatorii spun că cei doi, în data de 23 iulie, ar fi mers la o stație de carburanți din municipiul Botoșani, de unde au cumpărat un PET cu benzină, au mers la locuința mătușii, un apartament situat la parterul unui bloc de pe strada Săvenilor, pe care l-au incendiat.

Acesta a fost însă numai un episod dintr-un lung război izbucnit în familie. Primele tensiuni ar fi apărut cu mai mulți ani în urmă, după ce mătușa a cărei locuință a fost incendiată ar fi moștenit locuința tatălui ei. Din cauza discuțiilor din familie, femeia ar fi renunțat la apartament și a plecat în străinătate, de unde a revenit în urmă cu aproape cu doi ani. În ciuda trecerii timpului, starea conflictuală a continuat.

Ordin de protecţie împotriva rudelor

Anul acesta, femeia s-a trezit cu un geam spart la apartament, a mers la poliție și a obținut un ordin de protecție provizoriu care le interzicea rudelor să se apropie la mai puțin de 200 de metri distanță. Cu toate acestea, femeia a decis să părăsească locuința pentru a se adăposti la un frate.

Ulterior, spiritele ar fi degenerat de la niște blesteme postate pe Facebook. Iritată de reacția mătușii, tânăra, ajutată de concubin, ar fi incendiat apartamentul. Acum, judecătorii vor trebui să facă lumină în acest caz.

Deja ai votat!