Trofeul Internațional “VOLARE”, câștigat de o botoșăneancă

O adolescentă din Botoșani a câștigat Trofeul “VOLARE”, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică pentru copii VOLARE, care a avut loc în acest weekend la Piatra Neamț. Este vorba despre Karina Cibotariu, în vârstă de 14 ani, din satul Brăteni.

Mici artiști botoșăneni premiați la Festival

De asemenea, în cadrul celei de-a XII-a ediție a festivalului organizat de Asociația
Culturală STAR, au fost premiați mai mulți copii care fac parte din grupul Cheia Sol. Astfel, Trofeul secțiunii CREAȚIE a fost cucerit de Măriuca Stan Muraru, de 10 ani,
din Botoșani, cu melodia în primă audiție Zâmbet și culoare, compusă de
profesorul Oana Pușcașu.

De asemenea, Măriuca Stan Muraru a câștigat Trofeul JUNIOR STAR pentru categoriile de vârstă 9-10 ani, TROFEUL secțiunii VACCIN MUZICAL, o secțiune nouă care a cuprins două etape de interpretare, respectiv o melodie în limba română și o melodie din repertoriu international, unde concurenții au avut vârsta între 7 și 15 ani, dar a obținut și Premiul Radio Iași.

TROFEUL JUNIOR STAR pentru categoriile de vârstă 11-12 ani a fost cucerit de Luca Lazăr, de 11 ani. Micul artist a adus acasă și Premiul I la secțiunea VACCIN MUZICAL- melodie în limba internațională, Premiul al II-lea pentru melodia în limba română, Premiul al II-lea pentru secțiunea CREAȚIE și PREMIUL RADIO IAȘI.

Premii obținute de copii la diverse categorii

Au fost apreciate si au urcat pe podiumul VOLARE micile interprete: Eliza Chiru (9 ani), care a câștigat Premiul I la secțiunea VACCIN MUZICAL- melodie în limba română, Premiul al II-lea pentru melodia în limba internațională și Premiul al III-lea pentru categoria INTERPRETARE 9 ani, Cosmina Chiru (5 ani), PREMIUL I la categoria de vârstă 4-5 ani și Maya Mareș (7 ani)- Premiul I la categoria de vârstă 7 ani.

Din juriu au făcut parte Olimpia Urs (conferențiar universitar canto clasic), George Vanvu (realizator și coordonator emisiuni muzicale Radio Iași) , Oleg Malyk (profesor canto Ucraina), Vasile Chișiu (bariton la Opera Națională din București, soprana Egle Bagdonaviciute-Chișiu (Lituania) Oleg Malyk (Ucraina) si Adriana Marchese (Italia).

Premiile câștigate de copiii din Botoșani nu sunt singurele din această vară,
activitatea muzicală din cadrul CHEIA SOL MUSIC STUDIO fiind una bogată în
participări la concursurile de muzică naționale și internaționale. Micii artiști se
pregătesc pentru următoarele competiții muzicale ce vor avea loc în această toamnă
în România.

Deja ai votat!