Zeci de poliţişti locali s-au implicat în organizarea Family Fest

Zeci de poliţişti locali s-au aflat în ultimele zile în Parcul Cornişa, zonă de agrement care a găzduit Family Fest 2021. Potrivit conducerii Poliţiei Locale, în zonă s-au aflat 53 de poliţişti locali, 18 de la ordine publică şi paza bunurilor, 27 de la Serviciul circulaţia pe drumurile publice, patru de la Serviciul protecţia mediului şi trei de la Serviciul activităţi comerciale. Pe timpul nopţii, câte un poliţist local a asigurat paza scenei şi a bunurilor.

Raportul întocmit după patru zile de festival arată că poliţiştii locali au dat patru amenzi care totalizează 1.600 de lei, pentru consumul de băuturi alcoolice în afara spaţiului special destinat şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. La amenzi se adaugă opt avertismente date pentru abandonarea deşeurilor în alte locuri decât cele special amenajate. Totodată, reprezentanţii a două societăţi comerciale au fost sancţionaţi cu avertisment pentru că au aruncat uleiul uzat pe spaţiul verde. Ca măsură complementară, aceştia trebuie să igienizeze zona unde au aruncat uleiul. În cazul în care nu se vor conforma, vor fi amendaţi.

S-a acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică, dirijarea traficului auto şi pietonal, efectuarea unui comerţ legal şi respectarea măsurilor privind protecţia mediului, prevenirea furturilor, dar şi a altor fapte de natură să tulbure buna desfăşurare a festivalului”, a declarat Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale. Oficialul a adăugat că tuturor agenţilor economici li s-a comunicat că trebuie să colecteze selectiv deşeurile şi să pună  uleiurile uzate în recipiente puse la dispoziţie de către organizatorii manifestării. Totodată, poliţiştii locali au urmărit să nu se distrugă zonele de spaţiu verde, dar şi să se respecte măsurile impuse de actuala criză sanitară.

Comparativ cu alte evenimente organizate în Parcul Cornişa, numărul sancţiunilor a scăzut cu aproximativ 48% şi asta pentru că activitatea poliţiştilor s-a concentrat pe munca de prevenire. Colegii din Poliţia Locală şi-au dat tot interesul pentru ca festivalul să nu fie compromis din punct de vedere organizatoric”, a declarat viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează activitatea Poliţiei Locale.

 

Deja ai votat!