14 vaci salvate de un pompier dorohoian și mai mulți localnici

Munca de-o viață a unui fermier din comuna Șendriceni a fost pe punctul de a fi distrusă de furtuna ce s-a abătut, ieri după-amiază (n.r. – marți, 24 august a.c.), peste localitatea Iezer, unde este amenajată ferma de animale. Ajutorul a venit din partea unui pompier, plutonier adjutant Dan Babliuc, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, care, deși era în concediu de odihnă, a intervenit imediat, împreună cu alți localnici.

În fapt, vântul puternic a pus la pământ grajdul de animale, iar vitele au fost prinse sub acoperiș și celelalte elemente de construcție. Disperat, fermierul a cerut ajutorul vecinilor și al celor din jur. Calm și cu o stăpânire de sine specifică meseriei pe care a îmbrățișat-o în urmă cu 15 ani, pompierul a făcut ce știe mai bine – să acorde sprijin oamenilor aflați în situații limită și să salveze vieți.

„Ajuns la fermă, împreună cu socrul meu, am constatat că mai multe vite erau prinse sub grajdul prăbușit. Erau foarte agitate. Imediat am făcut rost de autofiletante pentru a înlătura tabla, motofierăstrău pentru a tăia lemnul și cu ajutorul unui tractor cu cupă, după cinci ore de muncă asiduă, am reușit să eliberăm animalele. 14 vite au fost salvate, în total. Una a fost găsită decedată. Am intervenit împreună cu socrul meu și alți șase localnici”, a povestit plt. adj. Dan Babliuc.

Dacă nu ar fi intervenit sătenii, pagubele ar fi fost mult mai mari.

 

Deja ai votat!