Falsuri depistate de polițiștii de frontieră în drumul spre Polonia

Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au depistat, asupra a doi cetățeni care se deplasau din Republica Moldova către Polonia, două documente cu însemnele autorităților din România, respectiv Republica Moldova, care s-au dovedit a fi falsificate. Falsurile au fost descoperite marți, pe 24 august a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei S.M., cetățean al R. Moldova, în vârstă de 34 de ani. După numai câteva ore în același punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru control M.E., în vârstă de 33 de ani, cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, conducător al unui microbuz ce se îndrepta către Polonia.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit asupra mijloacelor de transport și asupra persoanelor, polițiștii de frontieră descoperind, asupra celor doi bărbați, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care avea imprimată fotografia unui tânăr, precum și un certificat de înmatriculare cu însemnele autorităților din Republica Moldova. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind false.

„Cu privire la cele constatate, cetățeanul S.M. a declarat că a primit cartea de identitate de la un cetățean din Chișinău, pentru a o preda unui conațional în Polonia. În schimb, tânărul de 33 de ani a declarat că certificatul de înmatriculare a fost falsificat cu scopul de a putea transporta mai multe persoane cu microbuzul”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!