Festivalul Tradițiilor Meșteșugărești, organizat la Dorohoi

În perioada 27-29 august se va desfășura cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Tradițiilor Meșteșugărești. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc vineri, 27 august, începând cu 11.30, pe Pietonalul din centrul municipiului Dorohoi. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Dorohoi, Consiliul Local Dorohoi şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova (AMPM), având ca parteneri Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dorohoi.

„Manifestarea, una dintre cele mai de succes activități concepute de asociația noastră în ultimii ani, va reuni circa 55 de meşteri şi creatori populari din 15 judeţe ale ţării și Republica Moldova”, au transmis organizatorii.

Diverse meșteșuguri tradiționale, ilustrate în cadrul Festivalului

Printre meşteşugurile ilustrate în cadrul evenumentului se numără prelucrarea lemnului, mobilier rustic, port popular, textile tradiţionale, icoane, împletituri din nuiele, pănuși, papură şi sfoară, prelucrarea pielii, a osului, podoabe şi bijuterii, jucării, măşti, artă decorativă, leacuri din plante şi preparate culinare tradiţionale.

„Sperăm că de această sărbătoare a tradiţiilor meşteşugăreşti să se bucure şi conaționalii noștri trăitori în Occident și care de obicei în luna lui Gustar, se întorc acasă”, au mai transmis organizatorii Festivalului.

Ateliere organizate în cadrul festivalului

Anul acesta, ca element de noutate, pe lângă demonstrațiile de măiestrie a meșteșugului practicat ce le vor face meșterii pe parcursul târgului, se va aduce în atenția publicului posibilitatea de a participa la unul dintre cele opt ateliere propuse a se desfășura timp de 2 ore în zilele de vineri și sâmbătă.

Prin organizarea acestor ateliere de meșteșugit se propune prezentarea tainelor meșteșugurilor practicate de câțiva dintre meșterii populari care vor fi la târg, prin învățarea tehnicilor de lucru necesare practicării și deprinderii unui meșteșug deloc ușor de făcut și susținut în vremurile pe care le trăim.

Deja ai votat!