Jandarmeria Română confirmă – lt.col. Cristian Iulian Boariu va fi numit la comanda IJJ Botoșani

Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a confirmat luni, 23 august a.c., rezultatele finale ale concursului organizat pentru ocuparea funcției de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani. Astfel, după evaluarea dosarelor, susținerea interviului și expirarea perioadei de formulare a eventualelor contestații, locotenent-colonelul Cristian Iulian Boariu, actualul prim-adjunct al IJJ Iași, va fi numit la comanda IJJ Botoșani.

Absolvent al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” promoția 2001, locotenent-colonelul Cristian Iulian Boariu are 43 de ani și a lucrat până în prezent doar în structurile Jandarmeriei Române. În 2011, timp de șase luni, el a fost instructor în cadrul misiunii internaționale de menținere a păcii din Afganistan, iar din 2016 deține funcția de prim adjunct al IJJ Iași.

Funcția de șef al IJJ Botoșani a rămas vacantă în luna aprilie a.c., după ce fostul inspector șef al IJJ Botoșani, colonelul Cristian Dobrin Onofrei, a decis să se pensioneze. Postul a fost scos la concurs de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române. Bătălia s-a dat între trei ofițeri, iar în urma concursului locotenent-colonelul Cristian Iulian Boariu a obținut nota finală 8,56 și a fost declarat admis.

 

Deja ai votat!