Record de cazuri pozitive după aproape trei luni

După ce preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că România a intrat în valul patru al pandemiei de Covid19, numărul de noi cazuri continuă să crească. Astfel, după aproape trei luni de linişte, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost diagnosticate cu Covid nouă persoane. Două dintre acestea sunt din municipiul Botoşani, două din Todireni şi câte una din Dorohoi, Flămânzi, Hlipiceni, Tudora şi Vorona. Ultima dată când a mai fost depăşit acest prag a fost pe 7 iunie, când au fost 12 cazuri noi.

În municipiul Botoşani rata de infectare a ajuns în prezent la 0,10 cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivelul judeţului aceasta este de 0,07.

Numărul total de bolnavi infectaţi cu SARS-Cov-2 de la debutul pandemiei a ajuns astfel la 14.148 de cazuri. Dintre acestea, 13.404 persoane au fost declarate vindecate, iar alte 707 au pierdut lupta cu boala. La nivelul judeţului, în prezent, sunt active 37 de cazuri de Covid.

 

Deja ai votat!