Scăpat din arest de judecătorii botoșăneni, un tânăr de 18 ani face prăpăd în țară. A evadat și din sediul poliției

Un tânăr din județul Iași, arestat la Botoșani la începutul acestui an după mai multe furturi, a reușit să evadeze din sediul Poliției. Suspectul, Ștefan Petronel Boancă, de 18 ani, din comuna Balș (județul Iași), a stat în arest preventiv la Botoșani până în iunie a.c., când magistrații Judecătoriei Botoșani au dispus plasarea lui în arest la domiciliu. Ulterior, pe 9 august a.c., instanța a decis reîncarcerarea întrucât a încălcat măsura arestului la domiciliu, dar între timp tânărul a comis alte fapte prin țară și a fost dat în urmărire generală de polițiști. Astfel, la începutul acestei luni, el a furat un Volkswagen Passat, a pus numerele de înmatriculare de la o altă mașină, și a plecat la plimbare prin Iași. Doar că, în apropiere de autogara Păcurari, nu a dat prioritate altui autoturism și s-a izbit în el. Tânărul și un prieten de-al său, aflat în VW, au fugit imediat, complicele fiind prins în scurt timp. În schimb, Ștefan Petronel Boancă, dat în urmărire generală de polițiști, a fost capturat abia în cursul nopții de 10 spre 11 august a.c., undeva în comuna Deleni (județul Iași) și a fost dus la audieri.

Marți, însă, în timpul anchetei, el a fost dus în județul Ialomița, unde era bănuit de alte fapte penale, și reușit să fugă de sub nasul polițiștilor. „În cursul zilei de astăzi (n.r. – marți, 24 august a.c.), în jurul orei 17,30, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au efectuat activități de cercetare penală într-un dosar penal privind doi tineri, de 17 și 18 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis, ambii aflați în stare de arest preventiv. În timpul cercetărilor, tânărul de 18 ani, din județul Iași, în timp ce se afla în grupul sanitar din cadrul Poliției Municipiului Urziceni, a evadat de sub escortă, părăsind clădirea pe geamul exterior”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.

Individul, Ștefan Petronel Boancă, a fost arestat la Botoșani în urmă cu aproape o jumătate de an, după ce în noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., ajutat de fratele său Mihai Boancă, de 23 de ani, și de un alt complice, Teodor Cătălin Buliga, în vârstă de 17 ani, toți originari din comuna Balș, ar fi acționat în orașul Flămânzi. Tinerii au sustras un autoturism din curtea unei locuințe și un lănțișor cu pandantiv, din metal prețios, dintr-un alt autoturism care era staționat într-o altă curte. Câteva zile mai târziu, Opelul furat a fost găsit abandonată pe o stradă din comuna Strunga, din județul Iași, iar polițiștii le-au luat urma suspecților. Operațiunea de capturare a acestora a avut loc pe 13 februarie a.c. când, ajutați de mai multe structuri, polițiștii din Flămânzi au descins la domiciliile suspecților și, în urma perchezițiilor, au găsit lănțișorul cu pandantiv furat, precum și suma de 4.200 de lei.

Totodată, unul dintre tineri a predat organelor judicare o cheie aparținând unui autoturism marca Land Rover, care figura ca fiind furat din județul Galați, acesta fiind identificat în aceeași zi de către polițiști, staționat pe o stradă din orașul Târgu Frumos.

După evadarea din sediul IPJ Ialomița, polițiștii au instituit filtre, fiind solicitat sprijinul jandarmilor ialomițeni, cu un câine de urmă. Tânărul are 1,80 metri înălțime, păr brunet, scurt, ochi căprui, ten deschis la culoare. În momentul evadării Ștefan Petronel Boancă era îmbrăcat cu un tricou negru cu inscripții albe, blugi negri și adidași albi, fără șireturi. Persoanele care pot oferi informații sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112.

 

Deja ai votat!