vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTDaniel Botezatu: "I-aș ruga pe artizanii schimbării mele din funcția de inspector...

Daniel Botezatu: „I-aș ruga pe artizanii schimbării mele din funcția de inspector școlar general să mă lase în pace”

Schimbarea profesorului Daniel Botezatu din funcţia de inspector şcolar general nu se lasă fără ecouri. Astfel, acesta a postat, astăzi, un mesaj pe o reţea de socializare prin care îl acuză de deputatul Costel Şoptică, liderul local al PNL, că l-a schimbat din funcţie deoarece a refuzat să îi facă campanie la alegerile interne din partid.

„I-aș ruga pe artizanii schimbării mele din funcția de inspector școlar general să mă lase în pace, să nu mai pomenească numele meu în spațiul public în contexte mincinoase! Am fost schimbat din funcție, domnule deputat Șoptică, nu pentru că nu am vrut să fac echipă cu doamna Macovei, cum ați afirmat în urmă cu o săptămână și mai bine. Nu mi s-a acordat această variantă, pur și simplu m-ați eliminat din echipa de conducere, atâta vreme cât echipa de conducere numără trei persoane. Cauza? Faptul că nu m-am plimbat prin județ pentru a vă face campanie la alegerile interne din partid. Nici nu puteam, deontologic vorbind, atâta vreme cât aveam de condus un inspectorat școlar de care depind destinele a zeci de mii de elevi, profesori, părinți. Un inspectorat școlar nu se conduce de pe coclauri, în paralel cu o campanie electorală pentru un om”, a transmis Daniel Botezatu.

„Mi s-au propus acum, e drept, niște funcții pe care le consider sinecuri”

La începutul lunii august au apărut o serie de informaţii potrivit cărora funcţiile de conducere de la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean iscă dispute în interiorul PNL Botoşani. Atunci se specula ideea că unii lideri ai partidului ar dori ca Ada Macovei să preia funcţia de inspector şcolar general. Se pare că această dorinţă de schimbare pleacă de la faptul că Ada Macovei l-a susţinut pe deputatul Costel Şoptică în cursa pentru şefia PNL Botoşani. Mai mult, unii edili din judeţ printre care Dan Oloieru, primarul oraşului Flămânzi şi Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, o doreau în echipa de conducere, alături de Ada Macovei, pe Ana Maria Loghin, ca inspector şcolar general adjunct.

Speculaţiile au devenit realitate, iar Daniel Botezatu spune că schimbarea sa a fost una premeditată. „Că a fost un lucru premeditat schimbarea mea o dovedește Ordinul de ministru prin care aceasta mi-a fost adusă la cunoștință, în cuprinsul căruia se arată clar că referatul de aprobare a schimbării mele are data 21 iulie 2021! În ceea ce privește declarația doamnei Macovei, că a avut, în 2012, opțiunea de a reveni la catedră, la fel ca mine, în 2021, fac o cuvenită rectificare: în 2012, nimeni nu i-a dat opțiuni, alternative la alte funcții de conducere, îndrumare sau control, revenirea la catedră fiind, pentru domnia sa, singura opțiune!

Mie mi s-au propus acum, e drept, niște funcții pe care le consider sinecuri: director la Palatul Copiilor, director al Centrului de Excelență, eventual director la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Le-am refuzat, spre marea mirare a celor care mi-au făcut propunerile și care comentau că e păcat de experiența mea, de parcă revenirea la catedră ar fi o rușine. Nu e o rușine, dar unii obișnuiți cu aerul tare al înălțimilor funcțiilor nu pot concepe asta”, a mai transmis Daniel Botezatu.

„Să dea Dumnezeu să îi meargă ISJ mai bine fără mine, decât cu mine”

Daniel Botezatu a fost numit în funcţia de inspector şcolar general pe data de 28 aprile prin ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea concursului de către Ministerul Educaţiei, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2020 – 2021.

„Există viață și după inspectoratul școlar, iar frumusețea acesteia nu poate fi niciodată înțeleasă de aspiranții la cariere nedidactice. Sper ca aceasta să fie ultima clarificare din spațiul public referitoare la ceea ce îmi doresc eu și cred alții că mi-aș dori. Între acestea, orice asemănare este exclusă! Închei prin a ura succes noii echipe de la Inspectoratul Școlar și – parafrazându-l pe Cuza la plecarea de pe tronul României, iertată fie-mi comparația – îmi doresc „Să dea Dumnezeu să îi meargă ISJ mai bine fără mine, decât cu mine”, a încheiat Botezatu.

Mandatul lui Daniel Botezatu se încheie pe 1 septembrie

Pe 24 august a ajuns la Botoşani ordinul din partea Ministerului Educaţiei prin care Ada Macovei a fost numită inspector şcolar general, iar Ana Maria Loghin şi Bogdan Suruciuc – inspectori şcolari generali adjuncţi. Aceştia îşi vor începe activitatea pe 1 septembrie.

Daniel Botezatu îşi va încheia mandatul de inspector şcolar general pe 31 august şi îşi va relua activitatea de profesor de istorie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Inspectorul şcolar general adjunct Paul Octav va fi, începând cu 1 septembrie, directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...