Norme sanitare călcate în picioare la FamilyFest: „Boss, eu răspund, mergi pe mâna mea” (video)

Reguli de pandemie doar pe hârtie. Primul eveniment major cu public organizat de la debutul pandemiei a lăsat de dorit în ceea ce priveşte respectarea măsurilor sanitare impuse de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Organizatorii FamilyFest nu prea s-au străduit să păstreze regulile impuse din cauza pandemiei, iar accesul în zona destinată persoanelor vaccinate a fost pe baza „cuvântului” artiştilor.

Cel mai bun exemplu a venit din partea cântăreţului Nick, din formaţia N&D, la îndemnul căruia, la concertul de vineri, spectatorii au luat cu asalt spaţiul îngrădit de lângă scenă. „Lasă-i, mă, că nu se întâmplă nimic. Boss, eu răspund, mergi pe mâna mea. De aia am venit, să ne simtem beton”, a spus acesta la microfon. Îndemnul lui a fost de ajuns ca spaţiul din faţa scenei să fie luat cu asalt de spectatori, cu sau fără vaccinare, sub privirile pasive ale organizatorilor. Nimeni nu a intervenit pentru că, aparent, toţi credeau că era responsabilitatea celorlalţi. S-a ajuns astfel, ca toţi să dea vina unii pe alţii.

Lămuriri cerute de DSP

Situaţia a fost observată şi de cei de la DSP, care au cerut lămuriri de la reprezentanţii Direcţiei Servicii Publice Sport si Agrement (DSPSA), în administrarea căreia se află Parcul Cornişa. Aceştia spun, însă, că nu au făcut decât să pună la dispoziţie locaţia şi câţiva oameni, urmând a plăti şi utilităţile. „Iniţial ne-au cerut câţiva oameni. Apoi a trebuit să strângem şi gunoaiele după spectacol, să ajutăm la montarea şi demontarea perimetrului. Sunt curios cât vor veni şi utilităţile, pentru că s-a consumat foarte multă electricitate, pe care o vom suporta noi. Câştigul nostru ar fi, aparent, de imagine”, a spus Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, peste 120 de jandarmi au asigurat ordinea și siguranța publică la manifestările organizate cu prilejul desfășurării FamilyFest la Cornișa, în cooperare cu efective de poliție, pompieri și poliție locală.
Jandarmii au avut misiunea de a supraveghea triajul epidemiologic efectuat de reprezentanții organizatorului pentru accesul în spațiul delimitat din fața scenei, în vederea preîntâmpinării unor posibile situații conflictuale. „Jandarmii doar au supravegheat la buna desfăşurare, dar nu au efectuat triajul epidemiologic. Organizatorul îşi asumă această responsabilitate”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Cert este că şi a doua seară, sâmbătă, când a fost şi fluxul cel mai mare de spectatori, spaţiul din faţa scenei a fost cu totul uitat, iar cei care au dorit au stat lângă scenă, chiar în ciuda rugăminţilor artistului basarabean Arsenie, care a rugat organizatorii să împingă mai în spate gradenele de lângă scenă.

Deja ai votat!