spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTNorme sanitare călcate în picioare la FamilyFest: "Boss, eu răspund, mergi pe...

Norme sanitare călcate în picioare la FamilyFest: „Boss, eu răspund, mergi pe mâna mea” (video)

Reguli de pandemie doar pe hârtie. Primul eveniment major cu public organizat de la debutul pandemiei a lăsat de dorit în ceea ce priveşte respectarea măsurilor sanitare impuse de Direcţia de Sănătate Publică (DSP). Organizatorii FamilyFest nu prea s-au străduit să păstreze regulile impuse din cauza pandemiei, iar accesul în zona destinată persoanelor vaccinate a fost pe baza „cuvântului” artiştilor.

Cel mai bun exemplu a venit din partea cântăreţului Nick, din formaţia N&D, la îndemnul căruia, la concertul de vineri, spectatorii au luat cu asalt spaţiul îngrădit de lângă scenă. „Lasă-i, mă, că nu se întâmplă nimic. Boss, eu răspund, mergi pe mâna mea. De aia am venit, să ne simtem beton”, a spus acesta la microfon. Îndemnul lui a fost de ajuns ca spaţiul din faţa scenei să fie luat cu asalt de spectatori, cu sau fără vaccinare, sub privirile pasive ale organizatorilor. Nimeni nu a intervenit pentru că, aparent, toţi credeau că era responsabilitatea celorlalţi. S-a ajuns astfel, ca toţi să dea vina unii pe alţii.

Lămuriri cerute de DSP

Situaţia a fost observată şi de cei de la DSP, care au cerut lămuriri de la reprezentanţii Direcţiei Servicii Publice Sport si Agrement (DSPSA), în administrarea căreia se află Parcul Cornişa. Aceştia spun, însă, că nu au făcut decât să pună la dispoziţie locaţia şi câţiva oameni, urmând a plăti şi utilităţile. „Iniţial ne-au cerut câţiva oameni. Apoi a trebuit să strângem şi gunoaiele după spectacol, să ajutăm la montarea şi demontarea perimetrului. Sunt curios cât vor veni şi utilităţile, pentru că s-a consumat foarte multă electricitate, pe care o vom suporta noi. Câştigul nostru ar fi, aparent, de imagine”, a spus Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, peste 120 de jandarmi au asigurat ordinea și siguranța publică la manifestările organizate cu prilejul desfășurării FamilyFest la Cornișa, în cooperare cu efective de poliție, pompieri și poliție locală.
Jandarmii au avut misiunea de a supraveghea triajul epidemiologic efectuat de reprezentanții organizatorului pentru accesul în spațiul delimitat din fața scenei, în vederea preîntâmpinării unor posibile situații conflictuale. „Jandarmii doar au supravegheat la buna desfăşurare, dar nu au efectuat triajul epidemiologic. Organizatorul îşi asumă această responsabilitate”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Cert este că şi a doua seară, sâmbătă, când a fost şi fluxul cel mai mare de spectatori, spaţiul din faţa scenei a fost cu totul uitat, iar cei care au dorit au stat lângă scenă, chiar în ciuda rugăminţilor artistului basarabean Arsenie, care a rugat organizatorii să împingă mai în spate gradenele de lângă scenă.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...