spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTȘcoală de vară organizată de Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Școală de vară organizată de Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) organizează, pentru al doilea an consecutiv, Școala de vară a asociației, un program de formare și dezbatere destinat decidenților, specialiștilor și altor actori ai societății civile interesați de dezvoltarea regiunii Moldova, de descentralizare și de reformarea sistemului administrativ din România. Evenimentul se va desfășura la Botoșani și la Memorialul Ipotești, județul Botoșani, în zilele de vineri, 27 și sâmbătă, 28 august 2021. Unele comunicări și discuții vor avea loc inclusiv prin platforma ZOOM. Întregul eveniment va fi transmis live în Facebook pe paginile MDM și a FNF.

Școala de vară este organizată cu sprijinul Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF), sub titlul „Școala de dezvoltare Moldova 2021: regiune, identitate, brand” și este inclus în programul festivalului Zilele Nordului, inițiativă a Asociației Nord, ajuns la a opta ediție. La Botoşani evenimentul este susţinut de societatea Elsaco.

Evenimentul va dura două zile

„Școala MDM din acest an își propune inițierea unei discuții publice pe tema regionalizării, cu argumente pro și contra, pe tema înființării unor instituții regionale, cu putere reală de decizie, ca soluție pentru eliminarea inegalităților de dezvoltare între regiunile României, cu scopul modernizării statului, prin descentralizare şi reorganizare administrativă”, au transmis reprezentanţii MDM printr-un comunicat de presă.

În cadrul primei zile discuțiile vor aprofunda tema Fundamentelor regiunii: teritoriu, cetățeni, instituții. Comunicările vor fi urmate de scurte dezbateri, iar, la final, o masă rotundă. În cea de-a doua zi lectorii prezenți vor aduce în atenție subiecte care se referă la Patrimoniu memorial, identitate și valori ale regiunii Moldova.

Evenimentul se va încheia cu o discuție-sintetiză a ideilor și soluțiilor celor două zile de dezbateri. Participanți și invitați vor face un tur ghidat prin centrul vechi al Botoșaniului.

„Comunicările prezentate la Școala MDM vor fi publicate, ulterior, sub formă de whitebook la dispoziția atât a publicului larg cât și factorului politic-administrativ, cu intenția de a mobiliza idei și soluții în favoarea Moldovei, de a găsi soluții pentru modernizarea statului, prin descentralizare şi regionalizare politică și administrativă”, au mai transmis reprezentanţii MDM.

Programul și alte informații despre înscrierea le eveniment, organizatori și parteneri se găsesc în www.miscareamoldova.ro și https://www.freiheit.org/romania-and-republic-moldova.

Comunicatul de presă şi programul complet al manifestărilor le puteţi consulta aici – Comunicat de presa MDM

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...